StoryEditor

Jeseň na streamingu: Pokračovanie Sex Education aj novinka Lekcie chémie

13.09.2023, 16:00
  • Podobne ako televízie aj streamingové služby prichádzajú na jeseň so silným programom. Ktoré seriálové a filmové hity dosiahnu rekordné čísla?
  • Budú to novinky alebo úspešné pokračovania príbehov z mnohých oblastí?
  • Pre štrajk scenáristov a hercov sa ich možno dočkáme neskôr. Mnohé tituly tak môžu vyjsť až začiatkom roka 2024.
  • Článok je súčasťou prílohy Televízna jeseň 2023, ktorá je vložená do aktuálnych Stratégií. Môžete si ju stiahnuť aj na tomto linku

image

The Wheel od Time, zdroj: imdb.

Koleso času/The Wheel of Time: 2. séria

Streamingová platforma: Prime Video

Dátum premiéry: 1. september

Po prvých troch častiach prirovnali mnohí fantasy minisériu ku Game of Thrones. Či to tak skutočne bude, uvidíme v jej pokračovaní. Koleso času sa odohráva vo svete mágie, kde ju vedia používať len ženy. Moirain (Romasund Pike), ktorá viedla výpravu s mladými dedinčanmi za záchranu ľudstva, im teraz nemôže pomôcť. Vynárajú sa nové hrozby a pätica je tak odkázaná hľadať iné zdroje pomoci. To, či sa im podarí nájsť silu pokračovať v tejto ceste, ukážu ďalšie časti.

image

Sex Education, zdroj: imdb.

Sex Education: 4. séria

Streamingová platforma: Netflix 

Dátum premiéry: 21. september

Úspešný seriál, ktorý svojou kontroverznosťou rozvíril filmový svet, sa chýli ku koncu. V poslednej sérii sa uzavrú príbehy mladých študentov, ktorí sa ocitajú v novom prostredí strednej školy. Hlavnú dejovú líniu opäť preberá Otis Milburn (Asa Butterfield), ktorý sa rozhodne so svojou spolužiačkou Maeve Wiley (Emma Mackey) založiť v škole sexuálnu poradňu. V tejto úlohe mu pomôže aj jeho mama ako skúsená terapeutka na tieto problémy.

image

Loki, zdroj: imdb.

Loki: 2. séria

Streamingová platforma: Disney+

Dátum premiéry: 6. október

V druhej sérii vystriedajú Kate Herron na režisérskej stoličke dvojica Justin Benson a Aaron Moorhead. A nebude to jediná zmena, scenár tentoraz pripravil Eric Martin, ktorý nahradil Michaela Waldrona, ten v súčasnosti pracuje na filmovom scenári pre Star Wars. V ďalších častiach sa Loki (Tom Hiddleston) opäť ocitá v nebezpečnom multivesmíre a postupne zisťuje, čo vôbec znamená vlastniť slobodnú vôľu.

image

Víťaz.

Víťaz

Streamingová platforma: SkyShowtime

Dátum premiéry: 4. september

Miniséria, ktorá má šesť epizód, predstavuje príbeh Viktora Hudáka (Ady Hajdu), fiktívneho premiéra malej európskej krajiny. Po skončení politickej kariéry sa naspäť vracia do každodenného života, kde ho čakajú mnohé nečakané výzvy. V snahe presadiť svoje znalosti a schopnosti bývalého premiéra sa snaží prevziať dominanciu aj v domácnosti. Avšak nedarí sa mu to, keďže jeho manželka a dcéry si už dávno zvykli na vlastný systém, ktorý nechcú meniť. Viktor zistí, že jeho najbližší budú oveľa tvrdším orieškom ako politici, s ktorými sa denne stretával.

image

Lessons in chemistry, zdroj: imdb

Lekcie chémie/Lessons in Chemistry: 1. séria

Streamingová platforma: Apple TV+

Dátum premiéry: 13. október

Prvé dve epizódy drámy prídu na streamovaciu službu už v októbri. Na základe románu Bonnie Garmusovej, ktorý sa odohráva na začiatku 50. rokov 20. storočia, sa diváci zoznámia s Elizabeth (Brie Larson). Jej snom je stať sa vedkyňou, to jej však prekazí tvrdý patriarchát, ktorý vládne v spoločnosti. Po vyhodení z laboratória sa zamestná ako moderátorka v televíznej relácii o varení. A tu nastane zlom, keď si vďaka sile médií uvedomí, že môže národ, no najmä mužov, naučiť niečo viac o prehliadaných ženách v domácnosti.

image

All the Light we cannot see, zdroj: Netflix

Svetlo, ktoré nevidíme/All the Light We Cannot See

Streamingová platforma: Netflix

Dátum premiéry: 2. november

Limitovaná séria vychádza z Pulitzerovho románu z obdobia druhej svetovej vojny. Príbeh hovorí o mimoriadnej sile ľudského spojenia, keď sa Marie-Laure Leblanc, slepé francúzske dievča, uchýli k svojmu strýkovi. Vďaka tomu spozná nemeckého tínedžera Wernera, ktorý má odborné znalosti z oblasti opravy rádií a náhodou je spojený aj s nacistickým hnutím. Prostredníctvom ich tajného spojenia nachádzajú Marie aj Werner vieru a nádej v ľudskosť.

image

Yellowstone, zdroj: imdb.

Yellowstone: 2. časť 5. série

Streamingová platforma: SkyShowtime

Predpokladaný dátum premiéry: november 2023

Druhá časť poslednej série bude dostupná až koncom roka, a to pre štrajk scenáristov a hercov, ktorý nabúral časový rozvrh seriálu. Na konci posledných častí zúrila na Yellowstonskom ranči bakteriálna choroba, ktorá vyhubila podstatnú časť dobytka. V hlavnej úlohe sa musí John (Kevin Costner) vyrovnať s týmito stratami, čo ho stojí takmer celé dedičstvo. Na druhej strane Beth (Kelly Reilly) a Jamie (Wes Bentley) plánujú vzájomnú smrť. Ako nakoniec dopadnú osudy týchto postáv, sa diváci dozvedia v posledných šiestich epizódach seriálu.

image

The Gilded Age, zdroj: tvinsider.

Zlatý vek/The Gilded Age: 2. séria

Streamingová platforma: HBO Max

Predpokladaný dátum premiéry: september 2023

V 19. storočí zažíva newyorská spoločnosť krušné chvíle, keď vďaka priemyselnej revolúcii zbohatne stredná trieda. Hneď nato je konfrontovaná vyššími vrstvami, ktoré sú zamerané na peniaze a spoločenské postavenie. V druhej sérii sa ďalej vyvíja osud farmárky Marian, ktorá sa presťahovala z Pennsylvánie k svojej tete, a tak na vlastnej koži pociťuje, aké to je, pohybovať sa v prostredí elitnej spoločnosti. Vyrovnať sa musí s rôznymi prekážkami a nájsť si vlastnú cestu vo svete, kde je každý zameraný len na seba a svoje bankové konto.

image

Julia, zdroj: tvinsider.

Julia: 2. séria

Streamingová platforma: HBO Max

Predpokladaný dátum premiéry: koniec roka 2023

Pokračovanie úspešného seriálu sa začne vo Francúzsku, kde strávi Julia (Sarah Lancashire) so svojou priateľkou (Isabella Rossellini) nejaký čas. Počas toho sa zúčastní na niekoľkých konzultáciách, aby lepšie porozumela umeniu francúzskeho varenia. Opäť sa dostáva na povrch aj téma jej vzhľadu, pre ktorý ju v šou o varení odmietali. Jej sláva však neobyčajnými receptmi porastie a Julia začne udávať trendy pre ženy po celej Amerike. Nepovšimnutý nezostane ani jej vzťah s Paulom, ktorý si musí zvykať na nový svet, v ktorom sa Julia pohybuje.

01 - Modified: 2023-09-26 12:34:05 - Feat.: - Title: Začala sa najdôležitejšia sezóna roku. Ako sa podarí televíziám uspieť počas jesene? 02 - Modified: 2023-09-13 14:37:23 - Feat.: - Title: Michal Mažár z DIGI Slovakia: Naša športová ponuka je najsilnejšia na trhu 03 - Modified: 2023-09-07 08:58:02 - Feat.: - Title: Špecializovaná príloha Televízna jeseň 2023: Bez televízie sa nepohneme 04 - Modified: 2023-08-28 12:03:55 - Feat.: - Title: Streaming je novou érou digitálnej zábavy aj výzvou pre reklamu 05 - Modified: 2023-06-15 07:58:37 - Feat.: - Title: Šéf TV Nova: Televízia už zásadne neporastie. Príjmy z platených služieb postupne dobehnú inzerciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 07:38