Biden si založil učet na Truth sociel
StoryEditor

Bidenov štáb si založil účet na Trumpovej Truth Social, považujú to za velmi vtipné

17.10.2023, 13:21
Autor:
ČTKČTK

Volebný štáb amerického prezidenta Joea Bidena začal v pondelok pridávať príspevky na sociálnu sieť založenú jeho hlavným súperom a exprezidentom Donaldom Trumpom.

"Tak jo. Uvidíme, čo z toho bude. Konvertité sú vítaní!" znie prvý príspevok, ktorý Bidenov štáb na sociálnu sieť pridal. Svoj účet na Truth Social nazval BidenHQ a ako profilový obrázok zvolil ilustráciu známu ako "Dark Brandon", čiže čiernobiely Bidenov tvár s červenými lúčmi vychádzajúcimi z očí.

Platformu, ktorej názov zahŕňa slovo "pravda", Trump spustil v roku 2021 po tom, ako bol vylúčený z veľkých sociálnych sietí v nadväznosti na vpád svojich stúpencov do sídla Kongresu. Exprezident a jeho tím na Truth Social pridávajú niekoľko príspevkov denne a neprestali ju používať ani po tom, čo facebook alebo twitter (teraz X) Trumpove účty odblokovali. Na svojej sieti má Trump necelých 6,5 milióna sledujúcich, čo je menej ako desatina v porovnaní s X.

"Práve sme sa pripojili k Truth Social, hlavne preto, že sme si mysleli, že by to bolo veľmi vtipné," uviedol Bidenov tím na X. Na svojom novom profile následne nahral niekoľko televíznych klipov, v ktorých Trumpovi súperi v republikánskych primárkach exprezidenta kritizujú alebo dokonca chvália Bidena.

"Na Truth Social je pramálo pravdy, ale teraz to aspoň bude trochu zábava," povedal televízii Fox News nemenovaný člen Bidenovej kampane. Tá tiež uviedla, že sa chce "stretávať s voličmi tam, kde sú", a že bude bojovať s "dezinformáciami", ktoré o prezidentovi na platforme kolujú.

Krok prichádza zhruba rok pred prezidentskými voľbami, ktoré by mohli priniesť reprízu súboja Bidena s Trumpom. Obaja muži smerujú k víťazstvu v primárkach svojich politických strán, ktoré začnú skraje budúceho roka. Doterajšie prieskumy naznačujú, že Trump a Biden majú u voličov porovnateľnú podporu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 08:06