StoryEditor

Biografia Elona Muska mieri na filmové plátno. Vytvoria podnikateľa pomocou AI?

13.11.2023, 13:00
Autor:
ČTKČTKmichmich

Záujemcov o spracovanie filmu bolo veľa, víťazne nakoniec vyšlo nezávislé štúdio A24. To stojí napríklad za tohtoročnou oscarovou snímkou Všetko, všade, naraz.

Knižná biografia amerického miliardára Elona Muska, ktorej autorom je Walter Isaacson, dostane filmovú podobu. Práva na adaptáciu získalo hollywoodske štúdio A24, napísal server Variety. Na životopisnej snímke bude ako režisér pracovať Darren Aronofsky, o obsadení zatiaľ jasno nie je.

image

Zahrajú si Elona Muska?

Isaacsonova autorizovaná biografia vyšla tento rok v septembri a filmárom poslúži ako predloha pre scenár. Záujemcov o filmové spracovanie bolo veľa, víťazne nakoniec z klání o práva vzišlo nezávislé štúdio A24, ktoré stálo napríklad za tohtoročnou oscarovou snímkou Všetko, všade, naraz.

"O tú dohodu bol veľký boj, uchádzali sa o ňu veľké štúdiá aj režiséri," povedal agentúre AFP hovorca štúdia A24. Podrobnosti ohľadom časového harmonogramu nakrúcania alebo dáta premiéry zatiaľ nie sú známe.

Padajú veľké mená

Isaacson patrí v USA k prominentným autorom životopisov, bestsellerom bola aj jeho kniha o zakladateľovi spoločnosti Apple Steveovi Jobsovi, ktorá sa rovnako dočkala filmového spracovania. Jobse si v ňom zahrá Michael Fassbender.

O tom, kto si zahrá kontroverzného podnikateľa a majiteľa firiem Tesla, SpaceX alebo sociálnej siete X, sa ešte len rozhodne. Štúdio už ale vybralo ako režiséra Američana Aronofského, ktorý vlani zaujal snímkou Velryba a nakrútil napríklad filmy Čierna labuť, Requiem za sen alebo Fontána.

image

Elon Musk hral malú úlohu aj vo filme Iron man 2:

Vôbec neprekvapí, že aj keď nie je známe ešte meno herca, ktorý stvárni Muska, na filmových internetových stránkach tipujú, kto by úlohu mohol dostať. Najčastejšie sa spomínajú Nicolas Cage, Rami Malek, či Robert Downey Jr. No do éteru sa dostalii mená aj Brendana Frasera (ktorý mimochodom hral v Aronofského „The Whale“); Matta LeBlanca, škótsko-amerického herca Johna Barrowmana („Doctor Who“), Kevina Duranda („The Strain“, „X-Men Origins: Wolverine“) a Matthewa Brodericka.

No všetko môže byť aj inak

Padla aj myšlienka, či si nezahrá Musk aj sám seba. Generálny riaditeľ spoločností Tesla a SpaceX a vlastník X už nejaké skúsenosti s hraním má. Skúšal už stand-up comedy, alebo v roku 2010 si zahral aj malú úlohu vo filme „Iron Man 2“. Časový záväzok spojený s natáčaním celovečerného filmu by sa však ťažko ladil s množstvom ďalších Muskových povinností.

No na verejnosť prenikla aj ďalšia zaujímavejšia myšlienka. Muska vraj vo filme môže stvárniť herec vygenerovaný umelou inteligenciou. Táto téza sa vraj pozdáva aj samotnému kontroverznému podnikateľovi. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 11:51