StoryEditor

Víkendové politické diskusie o možnom zvyšovaní daní, ale aj zdravotnícky špeciál

24.11.2023, 18:41
Autor:
michmich

V relácii Na telo uverejnia výsledky exkluzívneho prieskumu aktuálnych preferencií strán od FOCUSu.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy 

Rozhlasovú politickú diskusiu odvysiela naživo RTVS v sobotu 25. novembra od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko, ale uvedú ju aj v televízii, vo vysielaní RTVS :24.

Reláciu moderuje tento víkend Karolína Piliarová a jej hostia budú poslanec NR SR Roman Michelko za SNS a poslankyňa NR SR a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá v parlamente za koalíciu SLOVENSKO, Za ľudí a Kresťanská únia.

Rozoberať budú spolu témy ako vyslovenie dôvery vláde a jej programovému vyhláseniu v NR SR, hodnotenie koalície počas prvých krokov jej vládnutia, napĺňanie predvolebných sľubov, ale rozoberú aj rokovanie NR SR a prístup k legislatívnemu procesu. No dotknú sa aj toho, aké pozície majú jednotlivé strany pred prezidentskými voľbami.

image

V politike.

V politike

Prvá nedeľná politická relácia z diskusného trojlístka začne už tradične, v nedeľu 26. novembra  o 11:00 na ta3.

Hosťami V politike budú minister životného prostredia Tomáš Taraba zo SNS a predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková. Moderátor Richard Dírer sa bude s nimi rozprávať o opatreniach novej vlády pre ľudí, o 13. dôchodku a zvyšovaní daní.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS odvysiela v nedeľu 26. novembra naživo od 11:55 hodiny svoju druhú víkendovú diskusiu O 5 minút 12 na Jednotka a rovnako vo vysielaní RTVS :24.

Hostia Marty Jančkárovej budú tentoraz ministerka zdravotníctva SR a podpredsedníčka strany Hlas - SD Zuzana Dolinková a člen Výboru NR SR pre zdravotníctvo, bývalý minister zdravotníctva SR Marek Krajčí z koalície strán SLOVENSKO, Za ľudí a Kresťanská únia. 

Témy ich diskusie sa budú logicky točiť okolo zdravotníctva. A to konkrétne schválenie vládneho programu v NR SR a priority v oblasti zdravotníctva, kategorizácia a optimalizácia siete nemocníc, či plnenie míľnikov plánu obnovy. No rozoberú aj riešenie nedostatku zdravotníkov a nastavenie opatrení v súvislosti s epidemickou situáciou.

image

Na telo.

Na telo

Štvrtá vláda Roberta Fica získala v parlamente dôveru, za jej programové vyhlásenie hlasovalo 78 koaličných poslancov.

Dôchodcov čaká mimoriadne zvýšenie vianočného príspevku, v koalícii sú však spory pre možné vypustenie rodičovského dôchodku z Ústavy.

Opozíciu zjednotilo odvolávanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. Rozdeľuje ju však reforma volebného systému, ktorú avizuje Hlas-SD. KDH zvažuje dodanie hlasov, ostatní sú proti.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 26. novembra v relácii Na telo rozprávať s ministrom investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie a podpredsedom Hlasu-SD Richardom Rašim a podpredsedom SaS Branislavom Gröhlingom.

Okrem duelu relácia prinesie aj výsledky exkluzívneho prieskumu preferencií strán od agentúry FOCUS.

elácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
11. máj 2024 19:24