StoryEditor

Víkendové diskusie: Kritika trestného zákona europoslancami aj prvý prezidentský duel

19.01.2024, 18:34
Autor:
michmich

V aktuálnych štyroch politických reláciách budú hosťami všetci traja predsedovia koaličných strán, no jedine premiér bude bez diskutujúceho oponenta.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Zo štvorlístka víkendových politických diskusií odštartujú v sobotu 20. januára ako prvé Sobotné dialógy. V tradičnom čase od 12:10 hodine si ich môžete vypočuť na Rádiu Slovensko alebo vidieť ich vo vysielaní RTVS :24. Hosťom relácie bude predseda Vlády Slovenskej republiky a predseda strany Smer - SD Robert Fico.

Diskutovať bude bez politického opononta a relácie bude zjavne predhrávaná, lebo telerozhlas neuvádza, že ju budú vysielať naživo. Moderátorka relácie Anna Vargová bude s premiérom hovoriť na témy ako reforma trestného práva, pozícia strany pred prezidentskými voľbami, rozoberú ako sa chcú postaviť ku vysokým cenám potravín a rozoberú aj ďalšie akutálne dianie. 

image

V politike.

V politike

Európsky parlament je znepokojený stavom právneho štátu na Slovensku. Poslanci kritizujú novú vládu za rad znepokojujúcich reformných návrhov a predsedu vlády varujú pred používaním kontroverznej rétoriky. Európsky parlament prijal 496 hlasmi uznesenie spochybňujúce schopnosť Slovenska bojovať proti korupcii a chrániť rozpočet EÚ v prípade prijatia novely trestného zákona, ktorú navrhla nová vláda Roberta Fica.

Aj o tejto téme bude moderátor Richard Dírer diskutovať so štvoricou hostí. Za diskusný stôl sa posadí dvojica zo strany Smer - SD a to poslankyňa Európskeho parlamentu Katarína Roth Neveďalová a poslanec NR SR Marián Kéry a dvojica z Progresívneho Slovenska - poslanec Európskeho parlamentu Martin Hojsík a poslanec NR SR Ivan Štefunko.

Diskusia odštartuje v tradičnom nedeľnom čase o 11:00 hodine na ta3. 

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Telerozhlas prinesie v nedeľu 21. januára od 11:55 hodiny naživo reláciu O 5 minút 12 na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24. Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej bude predseda NR SR a predseda strany Hlas - SD Peter Pellegrini a poslanec NR SR a predseda hnutia KDH Milan Majerský.

Diskutovať budú na témy ako politická situácia a stratégie pred prezidentskými voľbami, zmeny v trestnej politike štátu a ich dosah, ale rozoberú aj ďalšie aktuálne politické témy.

image

Na telo.

Na telo

Vládny návrh zmien v trestnom zákone čelí ďalšej kritike. Europoslanci odsúhlasili rezolúciu, ktorá ho odsudzuje a mimoriadne preň v parlamente vystúpila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Koalícia jeho stiahnutie nepripúšťa a trvá na zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry.

Do boja o prezidentský palác sa napokon zapoja dvaja koaliční kandidáti. Spolu s Petrom Pellegrinim sa o post uchádza aj Andrej Danko, ktorý posledné dni musí vysvetľovať okolnosti jeho dopravnej nehody. V opozičnom tábore si drží najväčšiu podporu Ivan Korčok.

Nielen o týchto témach sa bude rozprávať moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 21. januára v relácii Na telo s dvomi prezidentskými kandidátmi - podpredsedom parlamentu a šéfom SNS Andrejom Dankom a s bývalým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodiny na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. máj 2024 15:55