Veronika Cifrová Ostrihoňová v relácii Silná zostava. RTVS
StoryEditor

Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová vstupuje do politiky, RTVS ruší jej reláciu

20.02.2024, 11:52
Autor:
michmich

Telerozhlas okamžite zareagoval na rozhodnutie moderátorky a reláciu Silná zostava sťahuje jej reláciu z vysielania. Namiesto nej bude uvedie reprízy talkshow Trochu inak s Adelou.

Progresívne Slovensko dnes predstavilo nové posily do volieb Európskeho parlamentu. Za PS pôjde do volieb dlhoročná diplomatka Ľubica Karvašová, ale aj výrazné mediálne meno Veronika Cifrová Ostrihoňová. Do slovenskej politiky tak vstupuje bývalá novinárka, moderátorka a aktivistka, ktorá sa dlhodobo venuje témam ako práva žien či podpora slabších.

Veronika Cifrová Ostrihoňová po odchode Markízy, kde pôsobila niekoľko rokov ako redaktorka spravodajstva zakotvila v roku 2021 v RTVS ako moderátorka relácie Silná zostava. Táto ženská panelová diskusia sa vtedy po ročnej prestávke vrátila na obrazovky telerozhlasu pod zástitou práve Ostrihoňovej.

image

Veronika Cifrová Ostrihoňová.

RTVS
“Rozhodla som sa kandidovať, lebo sledujem dianie v slovenskej politike, rozpravu o trestnom kódexe, najmä časť o znásilneniach. Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie, a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia. Chcem byť preto hlasom za Slovensko, ako ho poznám ja. Slovensko otvorené, férové, empatické, a silne proeurópske,” zdôraznila Cifrová Ostrihoňová.

Na jej vstup do politiky urgentne zareagoval aj verejnoprávny vysielateľ. A to dosť radikálne. Nie len že, kvôli vstupu moderátorky do politiky, ukončuje s Ostrihoňovou spoluprácu, ale dokonca rovno ukončujevysielanie celej diskusnej relácie Silná zostava. 

image

Silná zostava. 

"Vzhľadom na odchod moderátorky Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej z diskusnej relácie Silná zostava, bude relácia nahradená reprízami talkshow Trochu inak s Adelou. Vstup Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej do politiky je nezlučiteľný s jej ďalším pôsobením na obrazovkách RTVS. O svojom rozhodnutí informovala moderátorka vedenie RTVS v pondelok predpoludním," vysvetlila vedúca Odboru komunikácie RTVS Zuzana Vicelová. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 15:00