Staré logá spravodajských relácií budú aktuálne len do začiatku marca.
StoryEditor

Na tieto logá môžete zabudnúť. Vieme akou grafickou zmenou prešlo spravodajstvo Jojky

22.02.2024, 11:26

Nový grafický dizajn spravodajských relácií je súčasťou premeny spravodajského štúdia. Vysielať z neho začne televízia v deň svojich 22. narodenín, 2. marca.

Spravodajstvo TV JOJ prešlo naposledy výraznou zmenou pred desiatimi rokmi. Vtedy, od januára 2015 prešlo premenou nielen samotné formátovanie programu, ale i jeho vizuál. 

Po desiatich rokoch dozrel čas, aby sa televízia pustila znovu do ďalšej modernizácie svojich spravodajských štúdií. "Prvé plány a rozhovory o nových štúdiách pre spravodajstvo televízie JOJ a JOJ 24 vznikli vo februári 2023. Takmer rok trvala architektonická a technologická príprava a samotná realizácia. Aktuálne sú to najmodernejšie spravodajské štúdiá s úžasnými možnosťami, ktoré dokážu spravodajstvo zatraktívniť a informačne obohatiť," inforomovala hovorkyňa televízie Lucia Tuhelová.

Spravodajstvo televízie JOJ sa tak bude od marca vysielať z jedného veľkého štúdia, kde dostanú svoj priestor Ranné noviny, Noviny o 12, Topstar, Krimi, NOVINY TV JOJ, Šport i Najlepšie počasie. V ďalšom, vedľajšom, štúdiu bude vysielať spravodajská televízia JOJ 24. Fotky a informácie o novom supermodernom spravodajskom štúdiu vám prinesieme v ďalšom článku.  

image

Toto sú nové logá spravodajských relácií TV JOJ.

Okrem výraznej premeny celých spravodajských štúdií, pristúpila televízia zároveň aj ku zmene grafickej úpravy svojich spravodajských programov. S modernými štúdiami teda prichádzajú aj nové logá spravodajských relácií. Vznikali v kreatívnom tíme pod vedením Ondreja Garana Hutníka.

"V logách je použití náš font, teda písmo, ktorého autormi sú grafici televízie JOJ. Ide o spravodajstvo, preto sú logá jednoduché a jasné. V ich farebnosti nastala len drobná zmena. Hlavná spravodajská relácia NOVINY TV JOJ dostala do loga viac červenej," doplnila Tuhelová.

Televízia zároveň prezradila, že príprava redizajnu grafiky spravodajských relácii trvala niekoľko mesiacov a na logách pracovali grafici viac ako mesiac. 

Nové štúdiá s novou grafikou a novými logami si môžete prvýkrát pozrieť v deň 22. narodenín televízie JOJ, 2. marca. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 08:01