Facebook/Polícia Slovenskej republiky
StoryEditor

Pomáhať a chrániť v praxi. Polícia z facebooku mazala kritické komentáre

24.05.2017, 14:52
Autor:
lmlmdbsdbs
Policajný pes prehliadal školákov, hľadal u nich omamné látky.

"KONTROLA V ŠKOLE. V týchto chvíľach sme na jednej bratislavskej škole, kde vykonávame preventívnu prehliadku na omamné a psychotropné látky. V hlavnej úlohe 6-ročná fenka nemeckého ovčiaka Kandy z chovnej stanice PZ. Video zverejníme neskôr," pod týmto statusom s obrázkom z akcie policajného zboru na jednej z bratislavských stredných škôl sa dnes strhla vášnivá diskusia na najpopulárnejšej sociálnej sieti.

Post patrí k najvirálnejším, aké za krátky čas od spustenia správcovia policajnej fanpage na Facebooku publikovali. Má stovky reakcií, zdieľaní a komentárov. Niektoré boli podľa používateľov vymazané a kritickí používatelia zablokovaní. Slováci na sociálnej sieti posielali policajtov so psami za politikmi, upozorňovali na postupnú dekriminalizáciu mäkkých drog v Západnej Európe a severnej Amerike, iní zas postup polície obhajovali. 

Na status polície reagovala aj opozičná SaS:

Niekoľko hodín po zverejnení statusu zvolala mimoriadny brífing strana SaS, ktorá ostro kritizovala tento útok.

Podpredseda SaS Ľubomír Galko ostro kritizoval postup šéfa polície Tibora Gašpara, ktorého opätovne vyzval k odstúpeniu zo svojej funkcie.

Galko tento útok spojil s tým, že včera odmietol Gašpar výzvu organizátorov protikorupčného pochodu, aby prišiel na diskusiu na strednú  školu. "Akoby nám chceli povedať: Nebrnkajte nám po nose, lebo my vám zo života spravíme peklo."

Tímlíder SaS pre školstvo Branislav Ghröling je presvedčený, že takéto zastrašovanie detí ničomu nepomáha.

"Toto je úspech? Prísť a vystrašiť deti počas vyučovania, a potom sa tým chváliť na sociálnej sieti? Čo týmto polícia sleduje a čo týmto vyrieši? Aké sú konkrétne výsledky toho zásahu? Proti drogám sa bojuje úplne inak a vedia to všade vo svete. Zaujíma ma, čo sa stane, ak u žiaka takto náhodne nájdu drogu. Nemyslím si, že takáto demonštrácia moci ho odradí od nevhodného správania."

Polícia Slovenskej republiky cez svoj facebookový profil informuje o rôznych aktivitách strážcov zákona, dnes postujú okrem iného príspevky zamerané na výcvik a použitie policajných psov a koní. 

Video zo zásahu na strednej škole zatiaľ na stránke nie je uverejnené. 

Polícia je na Facebooku niekoľko mesiacov, jej oficiálny profil má zatiaľ viac, ako 30-tisíc fanúšikov. Správcovia komunikujú pátranie po hľadaných osobách, zatýkanie hľadaných, či rubriku Pirát týždňa, v ktorej uverejňujú rýchlostné rekordy šoférov pristihnutých dopravnou hliadkou.

O práci s fanpage Policajného zboru hovoril jeden z jeho správcov, bývalý novinár David Púchovský, nedávno na záver jedného z podcastov (diskusia o téme začína v čase 27:34.)

01 - Modified: 2023-07-19 17:18:14 - Feat.: - Title: Istropolitane sa podarilo premeniť jeden shortlist v New Yorku na cenu 02 - Modified: 2022-07-08 20:51:19 - Feat.: - Title: Nebojujeme proti dezinformátorom. Bojujeme za fakty 03 - Modified: 2018-06-01 08:01:07 - Feat.: - Title: Kontroverzný správca policajného Facebooku často čelil kritike. Ako reagovali jeho nadriadení? 04 - Modified: 2018-04-06 15:13:24 - Feat.: - Title: Polícia na Facebooku opäť vtipkuje. Pomáha si tvárou zo Susedov 05 - Modified: 2018-02-16 08:11:06 - Feat.: - Title: Polícia Slovenskej republiky na Facebooku opäť hviezdi. Pýta sa, kto dal Kuzminovej pas
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 21:16