Fun Rádio
StoryEditor

Fun rádio bude mať nového generálneho riaditeľa

01.06.2017, 12:01
Autor:
(pš)(pš)tsts
Patrik Ziman vo svojej funkcii koncom júna končí.

Patrik Ziman bol generálnym riaditeľom vo Fun rádiu 12 rokov. Vo funkcii ho strieda doterajší programový riaditeľ Rastislav Dutka. Ziman bude vo Fun rádiu pôsobiť naďalej v úlohe aktívneho konzultanta, v tlačovej správe sa uvádza, že na pozíciu konzultanta sa posúva na vlastnú žiadosť.

 „I keď už nebudem vo funkcii generálneho riaditeľa, Fun rádio úplne neopúšťam. Posúvam sa na pozíciu aktívneho konzultanta. Zo strany rádia existuje táto požiadavka a spoločne sme sa dohodli na zachovaní kontinuity.“ dodáva Ziman.

Novým generálnym riaditeľom Fun rádia bude od júla Rastislav Dutka, doterajší programový riaditeľ.  „Pokračovať v práci Patrika Zimana bude pre mňa veľká profesionálna výzva. S jeho pôsobením sa podarilo Fun rádiu dosiahnuť mnoho programových, marketingových a obchodných úspechov. Teším sa na spoluprácu so všetkými kolegami a verím, že budem mať ich dôveru.“ povedal k novej pozícii Dutka. 

Úlohy programového riaditeľa sa zhostí doterajší šéfredaktor vysielania, Marek Mikúšek. Jeho rolu preberie Katarína „Kava“ Vargová.

Patrik Ziman je v súčasnosti prezidentom Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc (ANRTS). Do funcie bol zvolený v októbri 2014, kedy na poste nahradil Evu Babitzovú. Trojročné funkčné obdobie končí Zimanovi na jeseň tohto roka. Do volieb nového prezidenta ANRTS zotrvá vo funkcii.

Fun rádio je dlhodobo najpočúvanejšou komerčnou dvojkou. V aktuálnej 4. a 1. vlne 2017 počúvanosti dosiahlo Fun rádio počúvanosť na úrovni 11,2 percenta, čo zodpovedá 500- tisícom poslucháčov v univerzálnej cieľovej skupine. Pre porovnanie - jednotkou v počúvanosti na Slovensku je Rádio Expres, ktoré v rovnakej vlne dosiahlo  19,2 percenta, čo je 860-tisíc poslucháčov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 07:26