StoryEditor

Hurricane prináša na Slovensko technológie hollywoodskych produkcií

03.11.2023, 00:00

New Level Studio je výsledkom zanietenej práce, ktorá začala v roku 2020. Štúdio je prepojením čohosi kreatívneho, technologického a rodinného... Niečoho, čo pomáha robiť jednu z najznámejších eventových a produkčných spoločností na Slovensku odlišnou. Hurricane sa posúva na vyšší level.

 

 

 „The highest level is the new level. NEW LEVEL STUDIO”

Martin Štefanek, CEO: „Ak máte nejakú víziu a silný pocit, že sa váš sen dokáže splniť a za krátky čas bude aj hmatateľný, dokážete to s pomocou svojho tímu zrealizovať. Chceli sme na Slovensko priniesť nový moderný priestor s najmodernejšou technológiou za dostupné ceny aj pre tie najmenšie produkcie. A podarilo sa nám to. U nás sa dokážu vaše nápady a myšlienky zhmotniť. “

V čom je štúdio iné? Ako sa líši od konkurencie?

Líši sa tým, že sa Hurricane-u podarilo vytvoriť multifunkčný priestor, ktorý používa revolučnú technológiu generovaného real time 3D prostredia pre kameru. Novinkou je tzv. tracking. Jeho základným prvkom sú presne kalibrované senzory umiestnené na strope štúdia a kamerách. Vďaka nim sa získavajú dáta pre media servery, ktoré dokážu generovať live realistické 3D pozadie. Herci môžu byť umiestnení do virtuálnych scén naživo namiesto toho, aby ich neskôr komponovali v rámci post-produkcie. Scénografické a fotografické prvky môžu medzitým využívať výhody osvetlenia a odrazov prostredia. Tieto pôsobivé nové možnosti zahŕňajú množstvo pohyblivých častí. Od synchronizovaného vykresľovania cez živé sledovanie kamier (tracking) až po spoluprácu viacerých používateľov či ovládanie systému prostredníctvom diaľkového ovládania, ktoré funguje na webovom rozhraní.

Pozrite sa ako funguje tracking:

 

Pre koho je štúdio vhodné?

Vďaka dedikovaným funkciám jednotlivých zariadení v reťazci je možné systém bezhranične rozšíriť, a tak sa vie prispôsobiť malým a finančne nenáročným produkciám, až veľkým filmovým projektom, ktoré majú vyššie technické požiadavky. To všetko bez negatívnych dopadov na rozpočet (tzv. štúdio na mieru”).

Čo je možné vytvoriť v štúdiu?

Výsledkom kombinácie komponentov použitých technológií v štúdiu je výkonná sada nástrojov na tvorbu filmov/videoklipov/reklamných spotov/streamov/hybridných konferencií/online eventov a prezentácií v Unreal Engine.

Jedným z klientov, ktorý už stihol vyskúšať naše New level Studio bola aj Liga za duševné zdravie. Jej výkonný riaditeľ Andrej Vršanský skonštatoval: „Liga za duševné zdravie produkuje veľa obsahu. Dlho sme hľadali profesionálne riešenie, ktoré by sme vedeli ako neziskovka aj finančne zvládnuť. Hurricane je to riešenie.“

image
Hurricane

Ako štúdio vyzerá?

Veľkú chladnú miestnosť bez ladu a skladu sa hurrikáncom podarilo rozdeliť na produkčnú časť so scénou, kde sa tvorí najviac obsahu a samostatnú postprodukčnú časť, kde sa po natáčaní strihá a upravuje samotný výsledok natáčania. Ďalej ide o zasadačku, kde sa klient aj s celým svojím produkčným tímom môže usadiť, maskérňu so šatňou a hygienické priestory.

Dlhodobá vízia bola spojiť niekoľko elementov do jedného priestoru. Hlavným pilierom je LED obrazovka zložená z LED panelov, ktoré sa dajú postaviť do rôznych tvarov a vytvoriť tak scénu podľa predstáv klienta. Zároveň ide o priestor, ktorý rýchlo zmeníte aj na green screen štúdio, kde sa toho dokáže zrealizovať omnoho viac. Green screen, teda zelené plátno využíva aj mnoho filmových produkcií. A také 3D scény sa dokážu vytvoriť aj v tomto štúdiu.

New Level Studio v Bratislave vie ponúknuť klientovi priestor, v ktorom sa dokážu realizovať aj produkcie s nízkym rozpočtom a vytvoriť tak finálny produkt s hollywoodskymi možnosťami.

01 - Modified: 2023-03-07 14:37:22 - Feat.: - Title: Svieži vietor vo svete eventov. Už 25 rokov meníme podujatia na udalosti 02 - Modified: 2021-06-16 14:15:24 - Feat.: - Title: Russell Crowe plánuje v Austrálii vybudovať pobrežné filmové štúdiá 03 - Modified: 2021-05-13 15:04:06 - Feat.: - Title: Vlado Struhar: Slovák, ktorého softvér pomohol produkcii Netflixu, HBO, ale aj slovenskej reklame 04 - Modified: 2021-05-13 15:05:17 - Feat.: - Title: Štandardný spot natočíme aj v neštandardných podmienkach 05 - Modified: 2021-04-28 06:40:04 - Feat.: - Title: Festival Pohoda pripravuje online Koncert pre Martinu a Jána
menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 01:29