TIER prilba
StoryEditor

TIER priniesol do Bratislavy e-kolobežky s integrovanou prilbou

30.05.2022, 10:04
Autor:
TSTS

Bratislava je ďalším mestom, kde TIER - svetový líder v oblasti mikromobility, túto novinku predstavil. Používanie prilby je dobrovoľné, ale dôrazne sa odporúča. Podľa prieskumu Imperial College London totiž aktuálne nosí helmu na e-kolobežkách okolo 4 % jazdcov v porovnaní s 50 % cyklistov. Za najviac nehôd na elektrických kolobežkách môžu podľa vedcov výmole na cestách.

„Bezpečnosť a pohodlie jazdcov je našou prioritou, preto neustále pracujeme na novinkách, ktoré budú v ich prospech. V súčasnosti máme v uliciach viac ako 25 000 inovovaných e-kolobežiek s boxom na prilbu a som rád, že tento model môžeme predstaviť aj v Bratislave,“ uviedol Mathieu Deloly, generálny riaditeľ TIER pre Poľsko, Maďarsko a Slovensko.

Inovácia v podobe inteligentného kontajnera s integrovanou skladacou prilbou s technológiou detekcie skladacej prilby bola vyvinutá z dôvodu zníženie rizík vážnych poranení hlavy v prípade nehody. Podľa vedcov z londýnskej univerzity sú najväčším rizikom  pre používateľov elektrických kolobežiek výmole na ceste. Zatiaľ čo výmole s hĺbkou 3 cm nespôsobili v simuláciách žiadne pády,

Ako fungujú kolobežky s prilbami?

Jazdci, ktorí chcú používať prilbu, budú môcť odomknúť „smartbox“ a získať prístup k prilbe bez ďalších nákladov priamo v aplikácii TIER. Keď nájdete e-kolobežku s integrovanou schránkou na prilbu, naskenujte jej kód v aplikácii TIER, otvoríte box podľa pokynov na obrazovke, vyberiete prilbu a rozložíte ju podľa pokynov.

Správne pripravenú prilbu treba nasadiť na hlavu tak, aby zakrývala čelo a bola cca. 1-2 cm nad úrovňou obočia. Predná a zadná časť prilby by mala byť približne na rovnakej úrovni. Potom nastavíte popruhy tak, aby boli pevné a dobre držali. Ďalší proces samotného využívania e-kolobežky zostáva nezmenený.

Po dokončení cesty treba prilbu zložiť a vrátiť do boxu vedľa kormidla. Tento úkon bude automaticky zaznamenaný a signalizovaný modrým svetlom. Skladacia prilba je opakovane použiteľná a spĺňa európske normy EN1078. Prilby podliehajú pravidelnej kontrole kvality a dezinfekcii. Ukončenie jazdy bude možné iba vtedy, ak jazdec zaparkuje vo vyhradených parkovacích zónach tak, aby kolobežka stála vzpriamene, neblokovala verejné cesty, zastávky verejnej dopravy, príjazdové cesty ani vchody do budov akéhokoľvek druhu.

 

01 - Modified: 2022-05-17 10:43:30 - Feat.: - Title: Elektrické kolobežky TIER prichádzajú do Košíc 02 - Modified: 2021-08-04 11:36:32 - Feat.: - Title: Na slovenský trh elektromobility vstúpil nový hráč - berlínsky TIER
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:17