StoryEditor

Truban: Trúfam si na vicepremiéra. Matovič robí všetko pre to, aby nová vláda nevznikla

05.02.2020, 23:00
Chodíme medzi ľudí do regiónov, ideme sa roztrhať, prezradil v rozhovore pre HN líder PS/Spolu Michal Truban.

Začnime tým, čo sa odohralo na mítingu ĽSNS v Trnave, kde došlo k roztržke s priaznivcami kotlebovcov. Podávali ste trestné oznámenie. Máte o prípade vašich zbitých kolegov nové informácie?
V Trnave po našom proteste napadli našich členov práve prívrženci kotlebovcov. My sa to nesnažíme opätovať násilím, práve naopak, snažili sme sa preto ísť na políciu, aby bolo vidieť, že takéto veci si nemôžu dovoľovať. Ale k tejto téme by som povedal oveľa viac, pretože sa rozprúdila diskusia.

Viete, kto boli páchatelia?
Nie, je to na polícii.

Prečo ste boli na tom proteste a kto bol organizátor?
Teraz je diskusia, či má zmysel ísť protestovať proti extrémistom a či im to nepomáha. Tak ja sa pýtam, či pomáhalo Robertovi Ficovi, keď ľudia protestovali Za slušné Slovensko? Alebo či pomáhalo Monike Jankovskej, keď proti nej protestoval Igor Matovič? Samozrejme, že nie. Sú to občianske protesty, ľudia nechcú prenechať námestia extrémistom, fašistom a ľuďom, ktorí tam rozprávajú klamstvá a rozsievajú nenávisť.

Porovnávate to s protestmi Za slušné Slovensko. Tie však neboli reakciou na míting Smeru, v tom je rozdiel.
Začína hroziť, že po týchto voľbách prídeme o základné princípy demokracie, keď sa vytvorí červeno-hnedá koalícia so Smerom a kotlebovcami. Oni za peniaze dokážu urobiť všetko. Som rád, že ľudia idú do ulíc a protestujú. Tak ako oni majú právo spraviť si míting, tak aj v rámci demokracie je právo ľudí vytvoriť si protimíting. Veľmi to kvitujem, a preto ich tam chodíme podporovať. Musíme sa vedieť postaviť násiliu, za naše hodnoty. Nemôžeme sa teraz vyľakať a cúvnuť.

Neľutujete, že ste na ne chodili a ľudia vás za to kritizovali?
Rozhodne to neľutujeme. Keď si niekoľko mesiacov po voľbách povieme, čo sme urobili pre to, aby sme zastavil...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku pre HN: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní 02 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor)
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
26. apríl 2024 09:26