StoryEditor

Investujte do krásy a ozdobte si svoj domov spomienkami na staré dobré časy

11.11.2021, 23:00
Milujete retro štýl a zároveň pohodlie výdobytkov modernej doby? Vzbudzujú vo vás spomienky na minulosť príjemné pocity? Potom by ste sa mali obklopiť krásou časov minulých a použiť na dekoráciu interiéru originálne retro fototapety.

Tento starý a pritom stále veľmi populárny štýl v interiéri sa zrodil niekedy na začiatku 50. rokov 20. storočia. V neľahkom období, kedy sa svet spamätával z ničivej druhej svetovej vojny. Ľudia unavení z tuposti vojnového násilia videli a hľadali v tých časoch svetlú budúcnosť v dúhových farbách, čo sa automaticky odzrkadlilo na trendoch domácich úprav.

Továrne preto začali aktívne a hromadne vyrábať nábytok a stavebné materiály s bohatou farebnou paletou a atraktívnym dizajnom. Ľudia začali dbať viac na dizajn svojich domovov, napĺňali ich útulnosťou a pohodlím. Bol to luxus, na ktorý mnohí z nás doteraz s radosťou spomínajú.

Dobrou správou je, že aj v súčasnosti si môžete tieto príjemné spomienky tak trochu oživiť v krásne zariadenom a modernom interiéri.  Pomôžu vám s tým originálne retro fototapety.

Originálne retro fototapety

Vytvorenie harmonického domova je závislé od doplnkov, ktoré majú svoju charakteristické vlastnosti. Ide o množstvo štýlov, pomocou ktorých dokážeme z našich prázdnych interiérov vytvoriť luxusné oázy pokoja.

V prípade retro štýlu to však veľmi často znamená množstvo práce a hľadania doplnkov na miestach a za ceny, ktoré nie sú vždy príjemné.

S originálnou fototapetou retro štýlu môžete ale na tieto problémy veľmi rýchlo zabudnúť. Použitie fototapety je predsa známou a účinnou technikou zdobenia interiéru, ktorá pomáha zónovať a vizuálne upraviť priestor, vytvoriť požadovanú atmosféru a originálne navrhnúť povrchy presne podľa vašich predstáv.

Pokúste sa to spojiť s charakteristickými nápismi, farbami, tvarmi alebo vzormi pripomínajúcimi retro a uvidíte, že o príjemné pocity nebude núdza.

myloview.cz

​Nádherná kombinácia ikonických detailov

Retro štýl aj napriek množstvu moderných trendov nestratil svoj význam a každé desaťročie sa mierne mení. Mnohí z nás ho ale milujú najmä preto, že je postavený na kontraste jednoduchosti obdĺžnikových čiar, geometrických vzorov, neutrálneho pozadia a hustoty farieb jednotlivých prvkov, náročnosti foriem, kombinácie textúr, lesku alebo svetla.

Je to odvážna kombinácia detailov posledných desaťročí, ktorá dokonale odráža vnútorný svet otvorených a energických ľudí, ktorí sa snažia zmeniť svet okolo seba k lepšiemu.

Nádherná retro tapeta na stenu s jasnými, dynamickými alebo upokojujúcimi vzormi či grafikou v pastelových farbách tak dokazuje, že na ozdobu a zmenu vnímania miestnosti vám dnes stačia veľmi jednoduché riešenia.

Tieto fototapety sú aj funkčné a nájdu si miesto v každej miestnosti. Nezabudnite pritom na fakt, že  nielen moderné fototapety retro do salónu berú na seba estetické, ale aj úžitkové úlohy, preto by mali byť vyberané s prihliadnutím na všetky prevádzkové podmienky.

Dobre zvolené umiestnenie a súlad obrazu fototapety s celkovým konceptom je predsa 90 % úspechu pri návrhu akýchkoľvek priestorov. Tak na to pri výbere tejto dekorácie myslite a určite si s ňou priestor veľmi jednoducho skrášlite.

(PR)

01 - Modified: 2024-05-03 08:31:03 - Feat.: - Title: Bývanie v Bratislave je drahšie, nájomné sa zvyšuje. Hodnota rastie aj starším bytom 02 - Modified: 2024-05-01 10:00:00 - Feat.: - Title: Vyjdú z dverí a sú v prírode: V tichu, kúsok od zjazdovky našli mladí Slováci vysnívanú oázu pokoja 03 - Modified: 2024-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo sa dalo využiť a opraviť, zostalo: Rekonštrukcia v Šali je dokonalá premena nudnej kocky na živý priestor 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 05 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc?
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
04. máj 2024 12:48