Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať?Kaufland
StoryEditor

Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať?

14.09.2021, 00:00
Odborníci radia, aké oblečenie sa školákom oplatí alebo naopak neoplatí kúpiť.

Malí i väčší školáci okrem dobre vybavenej školskej tašky potrebujú aj vhodne zvolené oblečenie na vyučovanie, športové krúžky či školské výlety. Skúsení pedagógovia odporúčajú staviť na kombinovateľné kúsky, ktoré nezruinujú váš rodinný rozpočet, no zároveň sa v ňom vaši študenti budú cítiť pohodlne a cool.

Skontrolujte veľkosti

Pred začiatkom školského roka prezrite šatník, či vám niečo zo základných kúskov nechýba. Vytriediť by ste mali oblečenie, z ktorého vaše dieťa medzičasom vyrástlo a takisto kúsky, ktoré zbytočne ležia v skrini a nemajú praktické využitie. Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Kaufland Premyslené nákupy

„Budúcu školáčku alebo školáka čaká počas školských dní najmä oveľa viac samostatnosti“, hovorí skúsená pedagogička PhDr. Saskia Repčíková a dodáva: „Oblečenie by malo rešpektovať väčšie nároky na celodenné sedenie i striedanie aktivít. Preto by malo byť mäkké a priedušné, z prírodných materiálov a ľahko udržiavateľné, bez zložitého zapínania.“

Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Kaufland

Stavte na vrstvenie

Aby bolo vaše oblečenie vhodné do každého počasia, stavte na vrstvenie. Ak vašej školáčke oblečiete pod šaty napríklad tričko a doplníte ho vestičkou, zvládne v ňom chladnejšie ráno i teplé poobedie na školskom dvore. Chlapcom zase výborne poslúžia mikiny s kapucňou, ktoré si ľahko vyzlečú, keď sa pri svojich aktivitách začnú potiť. Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Kaufland Výbava pre športovcov

„Rodičom, ktorí plánujú prihlásiť svoje dieťa na pohybové aktivity, odporúčame ešte pred nákupom oblečenia, poradiť sa vopred s trénerom, čo bude malý športovec naozaj potrebovať“, hovorí Mgr. Matej Lichtman z BigHugGym Petržalka a dodáva: „Stavte radšej na funkčnosť a kvalitu materiálov, keďže sa decká na tréningoch určite zapotia“.

Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Kaufland Kvalitná spodná bielizeň, ktorá je pohodlná, saje pot a pokožku nedráždi, je pre deti veľmi dôležitá. Myslite na to, že pri športe sa potrebujú hýbať bez obmedzení.

Toto do školy nepatrí       

Pri nákupe oblečenia sa skúste vyhnúť umelým materiálom, cez ktoré pokožka nedýcha, ako aj rušivým prvkom (ostré detaily, gombíky, zipsy, odznaky, flitre, perie), ktoré by mohli deti pripravovať o pozornosť na vyučovaní či ich dokonca poraniť. Drahé kúsky nechajte radšej doma, aby sa nezatrhli o lavicu, prípadne sa nezašpinili pri obede.

Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Ktoré kúsky budú vaše decká v škole naozaj potrebovať? Kaufland

Náš tip: Hľadáte praktické a funkčné kúsky z kvalitných materiálov, ktoré nielen dobre sedia, ale zvládnu aj celodenné vyučovanie? „Coolovú“ módu pre malých i väčších školákov nájdete v sieti Kaufland pod značkou Hip&Hopps®. Decká budú nadšené dizajnom, rodičov zasa milo prekvapí špičková kvalita materiálov za výhodné ceny!

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 11:21