Richard SulíkTASR
StoryEditor

Čaputovej gratuluje opozícia aj premiér. Je to ďalšia vážna porážka Smeru, reagujú sulíkovci

30.03.2019, 22:58
Autor:
mahomahoTASRTASR
Pozrite si reakcie politikov na výsledky prezidentských volieb.

Zuzana Čaputová sa stane historicky prvou slovenskou prezidentkou. Už po spracovaní tretiny okrskových zápisníc prichádzali gratulácie od opozičných strán, ku ktorým sa neskôr pridal aj premiér Peter Pellegrini a ďalší politici. Prezident Andrej Kiska vystúpil s prejavom priamo vo volebnej centrále Zuzany Čaputovej.

Andrej Kiska, prezident SR: Opäť nám mnoho krajín závidí, že sme si zvolili prezidentku, ktorá symbolizuje hodnoty ako slušnosť. Slovensko sa nachádza v morálnej kríze a potrebuje prezidentku ako je Zuzana Čaputová. Prezidentku, ktorá povedala, že sa postaví zlu, ktorá povedala, že spravodlivosť je to, čo potrebujeme.

Andrej Danko, predseda NR SR: Voľby sa nekomentujú, voľby sa rešpektujú. Ďakujem všetkým, ktorí sa ich zúčastnili. Súčasne avizujem vytvorenie pracovnej skupiny na legislatívne riešenie niektorých problémov priebehu volieb, avizovaných štátnou komisiou. Z pozície predsedu NR SR gratulujem víťazke prezidentských volieb a želám jej, aby dokázala skĺbiť výkon verejnej funkcie so sukromím. To je v politike najťažšie

Peter Pellegrini, predseda vlády SR: Úprimne gratulujem víťazke prezidentských volieb pani Zuzane Čaputovej. Verím v konštruktívnu spoluprácu pri riešení problémov Slovenska.

Béla Bugár, predseda Most-Híd: Historický moment pre Slovensko. Gratulujem Zuzane Čaputovej za víťazstvo.

Gábor Gál, minister spravodlivosti SR: Zuzane Čaputovej gratulujem a verím, že SR bude reprezentovať tak, ako sa správala počas jej kampane- slušne, so “zdravou” pokorou a na úrovni.

Igor Matovič, predseda OĽaNO: Gratulujem Slovensku, že prvýkrát od jeho vzniku tento úrad nebude zastávať komunista, ani chcelbyťkomunista. Gratulujem nám - všetkým ľuďom dychtiacim po lepšom Slovensku, že sme ubránili prezidentský palác a nedovolili ho ovládnuť človekom, ktorého podporovala vládna mafia.

Stanovisko SaS:  Strana SaS gratuluje Zuzane Čaputovej k zvoleniu. Má všetky predpoklady byť dobrou prezidentkou, ktorá bude dôstojne reprezentovať Slovensko navonok a rozvážne pristupovať k domácim problémom, ktoré rozdeľujú spoločnosť.

Je to zároveň ďalšia vážna porážka strany Smer-SD, ktorá však bude Roberta Fica naďalej radikalizovať a stranu Smer-SD viesť k vyhľadávaniu spojencov medzi extrémistami, ako sme to videli v minulých dňoch v parlamente.

Boris Kollár, Sme Rodina: Chcel by som pogratulovať novej prezidentke Zuzane Čaputovej. Veľa ľudí do nej dnes vkladá nádeje, veľa ľudí má aj pochybnosti a ja chcem veriť, že aj po piatich rokoch, keď to nebudú už len nádeje alebo veta uveril som jej po päť mesačnej kampani, že to už budú reálne činy politika pre všetkých Slovákov bez rozdielu na politickú orientáciu, na farbu pleti, na národnosť, či na pohlaď konzervatívny svet/liberálny svet. Že si ľudia budú môcť povedať mali sme dobru prezidentku a k tomu jej držím palce. Tak nech je naša prvá prezidentka prezidentom pre všetkých.

Monika Beňová, europoslankyňa: Blahoželám novozvolenej prezidentke p. Zuzane Čaputovej, lebo víťazom patrí gratulácia a sláva. Rovnako patrí česť porazeným a Maroš Šefčovič si ju zaslúži. Mrzí ma nižšia účasť a úprimne, nerozumiem jej a verím, že sociológovia nám ju v nasledujúcich dňoch vysvetlia trochu analytickejšie.

Veronika Remišová, poslankyňa OĽaNO: Som veľmi rada, že po Andrejovi Kiskovi máme ďalšiu hlavu štátu, ktorá bude dôstojne zastávať svoj úrad. Prezidentské voľby sú dôležitým symbolom. Ale pre riešenie problémov, ktoré Slovensko trápia, budú najdôležitejšie parlamentné voľby, ktoré nás čakajú za necelý rok. Urobím všetko preto, aby sme po voľbách mali vládu, ktorá bude dobre spravovať krajinu a razantne riešiť výzvy, ktoré pred nami stoja.

Lucia Nicholsonová, SaS: Prvá slovenská prezidentka SR Zuzana Čaputová je začiatkom konca SMERu a všetkých politikov, po ktorých treba už len vyvetrať.

01 - Modified: 2024-04-26 11:30:13 - Feat.: - Title: Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s exprezidentom Schusterom 02 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 03 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 04 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 05 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
27. apríl 2024 00:09