StoryEditor

Matovičov odkaz Čaputovej: Dajte Štefunka s Beblavým do karantény

31.03.2019, 13:00
Autor:
lmlm
Šéf Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko reagoval na Matoviča slovami, že nebude rozhodovať o tom, kto vystúpi na akcii Zuzany Čaputovej.

Šéf obyčajných ľudí Igor Matovič sa ohradil voči vystúpeniu šéfa Progresívneho Slovenska Ivana Štefunka a šéfa hnutia Spolu Miroslava Beblavého tesne po víťazstve Zuzany Čaputovej v prezidentských voľbách. Štefunko s Beblavým vyhlásili, že je to víťazstvo liberalizmu, s čím Matovič nesúhlasí. Svoju kritiku predniesol v relácii O 5 minút 12 na RTVS.

"Bol by som rád, aby týchto pánov dala do karantény, aby neznechucovala kresťanov, aby ich nevystavovala strachu," povedal Matovič.

Štefunkov odkaz

Podľa neho vo voľbách nevyhral liberalizmus, ale spoločné vzopätie liberálov aj kresťanov, ktorí sa nedali zastrašiť. Ivan Štefunko v reakcii pre HNonline uviedol, že je predseda strany, ktorá Čaputovú podporovala a organizovala jej kampaň.

"Pán Matovič nebude rozhodovať o tom, kto si na akcii pani Zuzany Čaputovej dovolí vystúpiť a kto nie," povedal Štefunko.

Na otázku, či so šéfom OĽaNO bude hovoriť, odpovedal, že Matoviča nepozná. V nedeľu poobede sa za vystúpenie Beblavý ospravedlnil.Pre mňa osobne nepatril včerajšok k najvydarenejším. Priamo na mieste pod vplyvom emócií som si to neuvedomil, ale s odstupom vidím, že vystúpenie hneď po Zuzaninom príhovore nebolo dobrým rozhodnutím. Ospravedlňujem sa Zuzane aj ľuďom, ktorých sa nám podarilo nevydareným vystúpením nahnevať," napísal Beblavý na sociálnej sieti.

Matovič prosí Čaputovú

Matovič prosí novú prezidentku, aby bola mostom medzi kresťanmi a liberálmi.

"Ďalej ju prosím, aby sa nestretávala len so svojimi voličmi a ľuďmi, ktorí sú jej hodnoto blízki. Žiadam pani Čaputovú, nech sa stretáva aj s voličmi Smeru, Harabina, Kotlebu, Borisa Kollára. Aby sa zaujímala aj o potreby týchto ľudí, nech aj oni cítia, že majú prezidentku," tvrdí Matovič.  

K vystúpeniu Štefunka a Beblavého sa ohradila aj šéfka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová. "Vnímame to ako vrcholne nevhodné, čo urobili títo páni. Očakávam od prezidentky, tak ako sme ju podporovali a budeme ju kontrolovať, že sa odstrihne od týchto ľudí a bude nestranícka. Mala by byť nezávislá a pre všetkých občanov," povedala v RTVS Blahová.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
24. apríl 2024 19:24