StoryEditor

Rozhodla kvalita domácich

06.06.2005, 00:00

Slovenská reprezentácia si pripísala na svoje konto pod vedením trénera Galisa prvú prehru v kvalifikácii. Rovnako to bol prvý neúspešný zápas v boji o postup na MS pod vašou kapitánskou páskou. Ako vnímate túto prehru?
-- Každý je smutný, že sme prehrali, no tento zápas už nevrátime späť.
Čo rozhodlo o víťazstve domácich?
-- Jednoznačne kvalita ich hráčskeho kádra. Také kvalitné mužstvo ako Portugalsko nemáme, ale určite ešte neskladáme zbrane. Neostáva nám nič iné, len sa sústrediť na ďalšie zápasy a zabojovať o druhé postupové miesto.
Kľúčovým momentom zápasu sa ukázala nepremenená šanca Mintála, ktorý netrafil odkrytú bránku, súhlasíte?
-- Určite to bola gólová situácia, žiaľ, Marek ju nepremenil. Taký je futbal a počas prestávky mu to v kabíne ani nikto nevyčítal. Marek nám to určite vynahradí v ďalších zápasoch.
Takisto ako v prvom vzájomnom dueli v Bratislave, opäť sme inkasovali po štandardných situáciách. Nedalo sa zabrániť týmto gólom?
-- Pri prvom góle zahral Deco výborne rohový kop k prednej žrdi, Ronaldo jeho center predĺžil a pre Meiru už nebol problém skórovať. Pri druhom góle Ronalda z priameho kopu bol rovnako náš brankár bezmocný.
Ronaldo bol najlepším hráčom zápasu. Bol problém ho ustrážiť?
-- Myslím si, že nemáme na to, aby sme ho zastavili. Ronaldo je výborný hráč a nie nadarmo zaňho niekto zaplatí Manchestru 12 miliónov libier. Keby sme vedeli zahrávať trestné kopy tak ako on, tak by sme možno boli my namiesto neho v Manchestri United.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 14:01