So štyrmi gólmi sa stal najlepším strelcom Slovenska, čo sa od neho očakávalo. No dva zásahy dosiahol s Bieloruskom. Bol aj často vylučovaný, na druhej strane veľakrát jeho aktivita priniesla tímu výhodu presilových hier.TASR
StoryEditor

Jurčo bude pauzovať tri mesiace, obnovilo sa mu zranenie platničky

14.09.2018, 08:27
Autor:
TASRTASR
Jurčo v lete čakal na ponuku od niektorého z klubov zámorskej NHL, zranenie jeho situáciu skomplikovalo.

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo bude tri mesiace nútene pauzovať a nestihne úvod novej sezóny. Dvadsaťtriročnému krídelníkovi, ktorý je momentálne voľný hráč, sa obnovilo zranenie platničky a v uplynulých dňoch absolvoval v Los Angeles operáciu. Uviedol to v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Šport.

Jurčo v lete čakal na ponuku od niektorého z klubov zámorskej NHL, zranenie jeho situáciu skomplikovalo.

"Počas prípravy ma začala pobolievať noha. Najprv som si myslel, že je len preťažená, dal som si oddych, ale bolesť neustupovala. Po vyšetrení magnetickou rezonanciou zistili, že sa mi znovu odlomil kúsok operovanej platničky. Je to veľká smola, lebo lekári vraveli, že sa to stane len piatim percentám pacientov. Na druhej strane som vrcholový športovec a riziko sa tým zväčšuje, no aj tak je to ojedinelý prípad. Preto bolo okolo mňa ticho počas zverejňovania mien hráčov v kempoch NHL. Agent musel oznámiť všetkým, že ma čaká operácia. Predpokladá sa, že by som mal pauzovať tri mesiace. Verím, že v decembri budem po dobrej rehabilitácii znovu na ľade," povedal pre Šport.

Cieľom Jurča je návrat do NHL.

"Určite je pre mňa prioritou zámoria. Škoda zranenia, lebo prišlo v najnevhodnejšej chvíli. Mal som niekoľko zaujímavých ponúk z NHL. Rehabilitáciu absolvujem prevažne doma. Z kalifornskej kliniky majú vymyslený super program cez aplikáciu. Presne viem, čo mám robiť. Do Los Angeles sa teraz asi nebudem musieť vracať," dodal Jurčo.

01 - Modified: 2024-04-26 08:26:39 - Feat.: - Title: Černák si pripísal asistenciu, no Tampa je na pokraji vyradenia 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:39:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 04 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 23:33