TASR/GIAN EHRENZELLER
StoryEditor

Sagan ostane v žltom. Vo štvrtej etape okolo Švajčiarska skončil tesne tretí

18.06.2019, 17:46
Autor:
TASRTASR
Z víťazstva sa v utorok tešil Talian Elia Viviani.

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu BORA-hansgrohe skončil po záverečnom špurte v 4. etape 83. ročníka pretekov Okolo Švajčiarska na treťom mieste.

Saganovi sa podarilo udržať žltý dres, ktorý získal v pondelok. Z víťazstva sa v utorok tešil Talian Elia Viviani, ktorý si pripísal piaty triumf v sezóne a svojmu zamestnávateľovi, stajni Deceuninck-QuickStep, zabezpečil víťazstvo číslo 38.

Pred slovenského jazdca sa stihol na páske ešte dostať Austrálčan Michael Matthews. (Team Sunweb). Štvrtá etapa dlhá 164 km s dvojicou horských (2. a 3. kategória) a dvojicou šprintérskych prémií viedla z Murtenu do Arlesheimu na predmestí Bazileja.

Pätnásť kilometrov po štarte sa z pelotónu oddelila štvorica v zložení Simon Geschke (CCC Team), Taco van der Hoorn (Team Jumbo-Visma), Robin Carpenter (Rally UHC Cycling) a Gian Friesecke (Swiss Racing Academy), ktorá si vybudovala maximálny náskok vo výške tri a pol minúty.

V pelotóne spoľahlivo pracovali jazdci tímu BORA-hansgrohe s lídrom priebežného poradia Saganom, ktorí neumožnili kvartetu výraznejšie sa vzdialiť a pomaly začali ukrajovať z jeho náskoku.

Tridsať kilometrov pred cieľom skončil po páde v opatere lekárov kapitán tímu Ineos a víťaz Tour de France 2018 Geraint Thomas a na podujatí predčasne skončil. V stúpaní na Eichenberg sa pelotón rozhodujúcim spôsobom dotiahol na štvoricu a ako prvý stratil kontakt na kolegov Američan Carpenter.

Švajčiar Friesecke striasol najprv Holanďana van Hoorna a potom aj Nemca Geschkeho a tvrdohlavo sa snažil uniknúť pelotónu, ktorého vysoké tempo diktoval tím BORA-hansgrohe. Na druhej šprintérskej prémii sa Saganovi podarilo uchmatnúť dve sekundy v boji o žltý dres.

Jedenásť kilometrov pred cieľom, dostihlo hlavné pole, v ktorom viditeľne stúpala nervozita, posledného z úniku. O ataky sa neúspešne pokúsili domáci Stefan Küng (Groupama-FDJ) so Slovincom Matejom Mohoričom (Bahrain-Merida) a za špicou pelotónu sa začali formovať favoriti. Jazdcom Treku sa podarilo na poslednom kilometri dostať dopredu Johna Degenkolba, popri ktorom sa pretiahol Viviani so Saganom a v ich súboji bol napokon úspešnejší majster Talianska.

01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-21 17:27:20 - Feat.: - Title: V Senici našli telo zastrelenej cyklistky. Vrahom má byť bývalý manžel, ktorý si potom vzal život 03 - Modified: 2024-03-19 13:50:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Viete, ktoré známe osobnosti si kúpili druhý domov a kde? Otestujte sa! 04 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 05 - Modified: 2023-12-16 19:02:53 - Feat.: - Title: Víťazom ankety Zlatý pedál sa stal premiérovo Martin Svrček
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 02:36