TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Vlhová ovládla slalom v Záhrebe, obhájila titul snehovej kráľovnej

03.01.2021, 11:20
Autor:
TASRTASR
Slovenská reprezentantka štartujúca s číslom 3 predviedla na rytmickej trati dynamickú jazdu.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová rovnako ako vlani vyhrala slalom Svetového pohára v Záhrebe. V nedeľňajších pretekoch odsunula o päť stotín na druhú priečku Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú.

Pripísala si na konto 18. triumf v SP, 11. v slalome. Tretia skončila so stratou 22 stotín Švajčiarka Michelle Gisinová.

Vďaka zisku 100 bodov si Slovenka upevnila vedenie v celkovom poradí prestížneho seriálu i v priebežnej klasifikácii disciplíny.

Slovensko má na konte tri víťazstvá 

V počte triumfov v SP sa v historických tabuľkách vyrovnala Američanke Tamare McKinneyovej, jedno víťazstvo ju delí od Rakúšanky Anity Wachterovej a Nemky Viktorie Rebensburgovej.

"Som rada, že som v Záhrebe opäť vyhrala, určite mi to pridá na sebavedomí. Bolo to náročné. V slalome som hľadala formu. Druhé kolo nebolo úplne ideálne, no v záverečných metroch som sa snažila tlačiť lyže do cieľa. Som rada, že to vyšlo. Je to veľmi emotívne víťazstvo," uviedla v cieli Vlhová, ktorá v Záhrebe obhájila Trofej snehovej kráľovnej.

Z predchádzajúcich piatich súťaží v chorvátskej metropole má Slovensko na konte až tri víťazstvá. V roku 2017 sa radovala Veronika Velez-Zuzulová a Vlhová teraz pridala svoj druhý úspech. Sľubnú východiskovú pozíciu si vytvorila už v 1. kole.

V náročných podmienkach sa usadila na čele s náskokom 32 stotín pred Liensbergerovou. Tretia bola s odstupom 38 stotín Gisinová, štvrtá štvornásobná záhrebská šampiónka Američanka Mikaela Shiffrinová.

Úvodná strata 

Slovenská reprezentantka štartujúca s číslom 3 predviedla na rytmickej trati dynamickú jazdu.

Po úvodnom medzičase mierne strácala na dovtedy vedúcu Rakúšanku Chiaru Mairovú. Strednú časť trate však zvládla najlepšie zo všetkých.

"Som spokojná. Úprimne, nemala som zo svojej jazdy až taký dobrý pocit. V niektorých pasážach som mala dojem, že robím trochu chyby a že som ďaleko od bránok. Podmienky sú ťažké, trať je hrboľatá. Dokázala som sa však s náročnými podmienkami vyrovnať lepšie ako v Semmeringu. V druhom kole to bude ešte boj, všetko je otvorené," uviedla Vlhová pre RTVS.

V 2. kole, už pod umelým osvetlením, to najlepšie pretekárky na rozbitej trati nemali jednoduché. Vlhová si však napriek chybám v spodnej časti udržala tesný náskok.

01 - Modified: 2024-01-29 11:24:44 - Feat.: - Title: Svetový pohár v Jasnej je skvelou reklamou pre Slovensko 02 - Modified: 2024-01-21 13:40:32 - Feat.: - Title: Keď sa zo sna stane nočná mora. Vlhová mohla atakovať métu troch miliónov eur, Jasná to celé zmenila 03 - Modified: 2024-01-20 15:39:42 - Feat.: - Title: Pre Petru Vlhovú sa po strašidelnom páde sezóna skončila. Vyšetrenie v nemocnici odhalilo poškodené väzy v kolene 04 - Modified: 2024-01-20 15:14:00 - Feat.: - Title: Petra Vlhová si poškodila väzy v kolene, sezóna sa pre ňu skončila. Pri páde si silno udrela aj hlavu a rameno 05 - Modified: 2024-01-20 13:30:44 - Feat.: - Title: Švédska lyžiarka Hectorová vyhrala obrovský slalom v Jasnej pred Shiffrinovou
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 12:25