StoryEditor

Hokejový šampionát má oficiálnu hymnu. Pozrite si videoklip

20.05.2021, 09:50
Autor:
hrnhrn
Autorom piesne For Glory and Joy je lotyšská skupina Astro'n'out.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige bude sprevádzať aj oficiálna pieseň turnaja. Organizátor šampionátu IIHF na jej vytvorenie oslovil populárnu lotyšskú kapelu Astro'n'out.

V klipe sa objavujú skutoční malí hokejisti a ich otcovia a mamy, ktorí reprezentujú lotyšskú hokejovú rodinu. Okrem toho sú tieto rodiny aj symbolom hudobného odkazu: za všetkými víťazstvami je dlhá, nesebecká práca a podpora tých najbližších.

"Je pre nás veľká pocta vytvoriť oficiálnu skladbu pre takéto dôležité podujatie. Pieseň je o dosahovaní víťazstiev a veríme, že všetci v svetovej hokejovej komunite sa stotožnia s jej odkazom. Rovnako dúfame, že aj jej poslucháči budú každý deň prekonávať svoje vlastné výzvy a dosahovať ďalšie úspechy," uviedla speváčka kapely Mara Upmnae-Holsteine.

"Nová hokejová pieseň je krásna, vyjadruje emotívnu a pozitívnu správu, ktorá inšpiruje," dodal Edgar Buncis, vedúci organizačného výboru.

Hokejový šampionát divákom prinesie RTVS

Slovenským divákom prinesie športové prenosy zápasov RTVS. Počas šampionátu prinesie divákom vždy dva zápasy naživo, okrem dní, keď sa hrá šesť zápasov, vtedy odvysiela tri zápasy naživo a tri zo záznamu. Duely slovenskej reprezentácie, jeden štvrťfinálový, jeden semifinálový a finálový zápas odvysiela RTVS na Jednotke, ostatné zápasy na Dvojke.  

Okrem zápasov uvedie aj pokračovanie seriálu Aj oni boli pri medailách, a tiež na novú rubriku Rozhovor s legendou. Pri všetkých zápasoch nášho tímu, ako aj pri štvrťfinále, semifinále a finále, budú v štúdiu rôzni hostia. Okrem tradičných expertov to budú aj osobnosti, ktoré výrazne formovali ešte československý hokej, prípadne rané roky toho slovenského. Novinkou je tiež talkshow Richarda Lintnera Citronáda, ktorú uvedie RTVS naživo v štyroch epizódach na obrazovkách Jednotky a v jednej epizóde na Dvojke.

01 - Modified: 2021-06-06 20:29:21 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Veľká pocta pre Cehlárika. Stal sa najlepším útočníkom 02 - Modified: 2021-06-06 20:10:00 - Feat.: - Title: Kanada dokončila neuveriteľný príbeh. Vybojovala titul majstrov sveta 03 - Modified: 2021-06-05 17:46:32 - Feat.: - Title: Kanada spoznala súpera, zopakuje sa finále spred dvoch rokov 04 - Modified: 2021-06-05 14:25:20 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Poznáme prvého finalistu. Zámorský duel ovládla Kanada 05 - Modified: 2021-06-04 15:48:35 - Feat.: - Title: Majstri sveta ešte nie sme. Ale to najhoršie už má slovenský hokej za sebou
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 04:52