StoryEditor

Dominika Cibulková: Vystačím si aj bez tenisového zväzu

04.10.2007, 00:00
18-ročná rodáčka z Piešťan sa tento rok dostala medzi tenisovú elitu. Dominika Cibulková je vo svetovej päťdesiatke. "Určite sa tam chcem do konca sezóny udržať," tvrdí v rozhovore pre HN Cibulková.

Po úspešných výsledkoch na posledných turnajoch ste teraz prehrali už v prvom kole. Čo bolo dôsledkom prehry?
Túto prehru s Parmentierovou by som pripísala krátkej aklimatizácii, pretože som priletela len v pondelok v noci a pred duelom som mala poriadny tréning, čo znamená, že som naozaj nebola najlepšie pripravená a hlavne klimatické podmienky sú tu úplne iné ako v Číne, kde bolo 35 stupňov. V Taškente je, naopak, veľká zima.

Ste fyzicky dostatočne pripravená na to, aby ste mohli vyhrávať viac zápasov za sebou?
Celý rok som ťažila z vynikajúcej kondície, ktorú som získala na konci minulého roku s mojím kondičným trénerom. Takže možno aj preto mi odišli fyzické sily v semifinále na minulotýždňovom turnaji v Guangzhou, ale myslím si, že fyzicky som veľmi dobre pripravená. Ale na to, aby som vyhrávala viac zápasov za sebou, potrebujem veľa skúseností. Musím sa aj vyrovnať s faktom, že budem hrať štyri turnaje za sebou.

Vaším tohtoročným cieľom bolo dostať sa do svetovej 50-ky. To sa vám aj podarilo. Kam sa chcete teraz dostať na rebríčku do konca sezóny?
No mojím tohtoročným cieľom bolo dostať sa do prvej stovky, čiže už som pokojná, ale jasné, že chcem ísť čo najvyššie a určite mám veľkú radosť z toho, že sa mi podarilo už teraz preniknúť do svetovej päťdesiatky. Do konca sezóny by som sa v nej chcela udržať.

Čo vás ešte čaká v tomto roku?
Dnes letím na svoj predposledný turnaj v sezóne do Bangkoku. No a ten posledný turnaj Ritro Cup odohrám v Bratislave.

Vzhľadom na budúci rok bude už vaša pozícia ťažšia, čo sa týka obhajovania bodov?
Určite už budem v inej pozícii ako som bola tento rok, lebo od začiatku roka budem v hlavných súťažiach na ženských turnajoch, čo som minulý rok nebola. A určite budem mať zodpovednosť obhajovať body. Ale na to nemôžem myslieť na turnajoch, inak by som bola pod veľkým psychickým tlakom. Do každého turnaja sa budem snažiť ísť s jasným cieľom - podať dobrý výkon a výsledky sa potom dostavia.

Čiže, pokiaľ nebudete vyhrávať, už tak rapídne stúpať v rebríčku nebudete?

Pokiaľ sa nevyhráva, tak sa nikdy v rebríčku nestúpa.

Vy netrénujete v Národnom tenisovom centre. Odmietli ste ponuku tenisového zväzu. Prečo?
Ja som nepristúpila na podmienky, ktoré mi náš zväz ponúkol a ani som nemala dôveru k ľuďom, ktorí tam pracujú.
Všetko, čo som dosiahla, je zásluhou hlavne mojich rodičov, trénerov a mňa.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 23:47