Reuters
StoryEditor

Svetové médiá ospevujú Škriniara. Odstavil Lewandowského a stal sa slovenským hrdinom

14.06.2021, 21:26
Autor:
klkl
Prečítajte si reakcie zahraničných médií na dnešné víťazstvo Slovenska na Eure.

The Guardian: Toľko k Robertovi Lewandowskemu a Marekovi Hamšíkovi. O tomto zápase rozhodol Milan Škriniar, ktorý po celý čas držal vo vrecku poľský talizman a v polovici druhého polčasu ho vyhral zakončením, na ktoré by bol hrdý každý útočník svetového formátu.

iDnes.cz: Slováci prežili úvodný duel so snovým koncom, v skupine E ich totiž nečaká nič ľahkého a tri body sa im veľmi hodia. Poľsko je razom v nezávideniahodnej situácii, v ďalšom zápase navyše narazí na silné Španielsko.

BBC: Slovensko získalo šokujúce víťazstvo nad 10-členným Poľskom vo svojom otváracom zápase európskych majstrovstiev skupiny E v Petrohrade. 

Robert Lewandowski strelil v sezóne 2020-21 za Bayern Mníchov 48 gólov, vynikajúca ukážka slovenskej obrany ho však odmlčala. Preto bolo príznačné, že vynikajúci Škriniar, ktorý sa v zápase, v ktorom zaznamenal desať obranných zákrokov, tri zachytenia a dva bloky, stal slovenským hrdinom, keď zosadil zlé poľské odbavenie a vybojoval víťazný gól.

Gazeta Wyborcza: Viac nešťastia na Poľsko nemohlo spadnúť. Vlastenec, červená karta, pohasnutá superhviezda Roberta Lewandowského. Ak by niekto potreboval vedieť, ako nemá začať majstrovstvá Európy, má hotový vzorec.​

Fakt PL: To tak nemalo vyzerať! Pred začiatkom Euro 2020 rozprávali futbalisti reprezentácie o skvelej atmosfére a ťažkých tréningoch na sústredení v Opalenicy. Výsledkom malo byť vysoké víťazstvo nad Slovenskom. Hra nebola efektná a ani úspešná. Bielo-červení si neporadili s družstvom, ktoré na majstrovstvá Európy postúpilo vďaka víťazstvu v baráži.

Sport.pl: Je to katastrofa. Brutálne zhrnutie poľskej reprezentácie. Poľská reprezentácia hrala strašne a opäť raz sa skompromitovala na otvorení veľkého turnaja počas ostatných rokov.

Meczyki.pl: Štandardné chyby a katastrofa reprezentácie Poľska. Sousov experiment bol ako rande na slepo. Nevyšiel.

V Petrohrade mala poľská reprezentácia nanajvýš niekoľko zábleskov. Zvyšok sa podpísal pod najhorší možný scenár – góly stratené po mesiacoch robenia záverov, séria kurióznych chýb s červenou kartou v momente, keď sa zdalo, že by sa mohlo dať zachrániť výsledok. Namiesto troch bodov je fatálna porážka so Slovákmi, ktorí boli v skupine odsúdení na to, aby ich ostatní požrali.

To zásadne komplikuje, ak už nemáme povedať kríži, naše šance na postup do pohárovej fázy.

EURO 2021 na HNonline:

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 04:49