StoryEditor

Vůjtek hľadá ideál. Spojil top kanonierov z NHL

08.05.2015, 15:43

Útočník Tomáš Tatar bol s 29 gólmi najlepším strelcom v tomto ročníku základnej časti NHL. Marián Gáborík ich nasúkal súperom 27 a spomedzi našich elitných kanonierov bol druhý.

V zajtrajšom súboji proti Fínsku nastúpia obaja po prvýkrát v elitnom útoku slovenskej reprezentácie. „Hráči nám chodili zo zámoria postupne, ešte stále hľadáme ideálnu zostavu. Teraz sme sa rozhodli posunúť Tatara do prvého útoku a snáď to bude k prospechu hráčov aj celého mužstva,“ skonštatoval tréner Vladimír Vůjtek po popoludňajšom tréningu hokejistov na ľade tréningovej plochy hneď v susedstve ČEZ Areny.

Odhodlaný Tatar

Po stredajšom nečakanom zakopnutí s Nórskom prejavoval v novinárskej mix-zóne najväčšiu frustráciu Tomáš Tatar. „Včera sme boli na koncerte Jaromíra Nohavicu, a to pomohlo uvoľniť atmosféru v mužstve. Také veci pomôžu odreagovať sa,“ skonštatoval útočník Detroitu Red Wings.

Ten zatiaľ čaká na prvý presný zásah na majstrovstvách sveta – doteraz stihol ohroziť bránu súperových gólmanov v štyroch zápasoch siedmymi strelami. A do produktivity zaznamenal dva body za dve prihrávky. „Bohužiaľ, zatiaľ to tam nepadlo, no je to náročný turnaj a nie je jednoduché naladiť naň formu. Každý jeden súper na šampionáte je hrateľný, Bielorusi zdolali včera tím USA. Keď budeme hrať dobre takticky, Fínsko sa dá zdolať,“ uviedol odhodlane Tatar.

Tréner Vůjtek priznal, že proti výberu z krajiny tisícich jazier nebudeme hrať tak útočne a stále "do plných", ako tomu bolo v prvých štyroch dueloch s papierovo slabšími súpermi na MS. „Budeme hrať skôr na rýchle protiútoky a takáto hra nám snáď bude viac vyhovovať, ako tá, čo sme predvádzali doteraz,“ povedal reprezentačný kouč.

Pretlačiť nepriestrelného

Najväčšou hviezdou Fínska na prebiehajúcom šampionáte je jeho gólman. Pekka Rinne nedostal v posledných troch zápasoch na šampionáte ani gól a po menej vydarenom štarte to turnaja ťahá národný tím k postupu medzi osem najlepších tímov sveta.

„Tri zápasy nedostal gól, takže sa musíme čo najviac tlačiť do brány a hrať lepšie, ako sme hrali doteraz,“ uviedol Marián Gáborík. Náš útočník, rovnako ako aj Tomáš Tatar, vie z NHL, aké je to prekonať brankársku jednotku Nashvillu Predators.

„Je jeden z najlepších v NHL, veľmi vysoký a pohyblivý gólman. Na jeho prekonanie je dôležité mu to čo najviac znepríjemniť, stále stáť pred jeho bránkoviskom,“ skonštatoval Tatar. Podľa neho je práve Rinne jedným z kľúčových faktorov, prečo sa Nashvillu podarilo v tomto ročníku NHL byť šiestym najlepším tímom súťaže po základnej časti.

V západnej konferencii obsadil Nahsville tretie miesto. No v prvom kole bojov o Stanleyho pohár narazili predátori na Chicago Blackhawks s našim Mariánom Hossom a po prehre 2:4 na zápasy skončili.

01 - Modified: 2007-05-28 10:29:00 - Feat.: 0 - Title: Vedci šľachtia nízkotučné kravy
01 - Modified: 2024-01-14 06:13:37 - Feat.: - Title: Tatar a Nemec pomohli k triumfom svojich tímov, série Seattlu a Edmontonu 02 - Modified: 2024-01-05 06:21:41 - Feat.: - Title: Tatar dal štvrtý gól v sezóne, Seattle ťahá sériu šiestich víťazstiev 03 - Modified: 2023-12-30 06:50:04 - Feat.: - Title: Nemec a Tatar slávili v NHL tretí triumf za sebou, Fehérváry sa zranil po náraze na mantinel 04 - Modified: 2023-08-09 20:13:17 - Feat.: - Title: Tomáš Tatar sa stal hokejistom roka: Je to výsledok kolektívneho úsilia 05 - Modified: 2023-04-07 07:07:07 - Feat.: - Title: Tatar prispel v NHL gólom k triumfu New Jersey nad Columbusom, Rangers s Halákom prehrali
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 22:10