StoryEditorČokoláda zo supermarketu? Presladená cukrovinka, hovorí výrobca
19.06.2016, 00:00
Čokoláda zo supermarketu? Presladená cukrovinka, hovorí výrobca:
Reklama
Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie
1/3Kakaové bôby. Ajala
2/3Kakaové bôby. Ajala
3/3Tmavá čokoláda je veľmi významným zdrojom antioxidantov, kedy posledné štúdie ukazujú, že pri šetrnom pražení a mletí sa dokonca aktivita a obsah týchto látok v čokoláde zvyšuje, už starí Majovia vedeli, prečo bôby pred mletím upražiť. Kvalitná čokoláda tiež zlepšuje celkový kardiovaskulárny systém a pôsobí ako prevencia pred vysokým tlakom. Upravuje hladinu cholesterolu a hlavne znižuje ten zlý LDL cholesterol. V neposlednom rade obsahuje teobromín, čo je alkaloid, ktorý má veľmi blahodárne a povzbudivé účinky pre náš mozog a celé telo. Ajala