Francúzskeho prezidenta dážď zjavne vôbec nerozladil.Reuters
StoryEditor

Chorvátska prezidentka mokne, Putin je suchý. Je to hanba ochranky, hovorí expert

16.07.2018, 17:59
Vo chvíli, keď sa majstrovstvá sveta vo futbale blížili ku koncu a začal slávnostný ceremoniál, spustil sa nad Moskvou lejak.

Bol to pohľad, ktorý rozpútal vášnivé diskusie na sociálnych sieťach. Kým ruského prezidenta po začiatku lejaku okamžite pred dažďom chránil obrovský dáždnik, najvyšší predstavitelia oboch finalistov - Francúzska a Chorvátska stáli na pódiu mokrí od hlavy až po päty.

"Najlepšia scéna z celého šampionátu. Silný dážď, žiadny dáždnik a Kolinda Grabar-Kitarovičová široko objíma každého chorvátskeho a francúzskeho hráča, hoci Chorvátsko prehralo. Je to tak emocionálne a srdečné. Žiadna politika, len šport," píše sa v jednom z príspevkov.

Prezidentka, ktorá si získala ľudí

Premočená Kitarovičová sa tak okamžite stala internetovou hviezdou a získala si veľa priaznivcov.

​Tí oceňujú najmä jej elegantnosť, s akou z danej situácie vykorčuľovala. Úsmev z tváre jej nezmizol, ani keď už bola premočená. "Víťazom je chorvátska prezidentka. Futbalové tričko, dážď, plač, zničený účes, jej je to fuk," píše sa v ďalšom komentári.

Kitarovičová s mokrými vlasmi a uterákom okolo ramien žiari aj pri záverečných gratuláciách v šatni. Médiá po celom svete si všimli aj Putina, ktorý sa naopak ako jediný schovával pod veľkým dáždnikom. Na sociálnych sieťach mnohí poukázali na Putinovu nezdvorilosť, keď dáme neponúkol svoj dáždnik.

Putin mohol byť za hviezdu

Kým niektoré médiá a užívatelia sociálnych sieťach pranierujú Putina za nedostatok taktu a zdvorilosti, keď práve Kitarovičová mala byť pod dáždnikom schovaná ako prvá, pre odborníka na etiketu Ladislava Špačka z toho vyplýva, že "Putin má oveľa lepšiu ochranku ako chorvátska prezidentka".

"To, že chorvátska prezidentka mokli, je samozrejme škandál a je to na padáka pre jej bodyguarda, ktorý nechal svoju prezidentku moknúť pred miliardami televíznych divákov," povedal Špaček pre iDNES.cz.

Na otázku, či sa Putin nezachoval nezdvorilo, odpovedal Špaček slovami, že s hanbou chorvátskej ochranky nemá ruský prezident nič spoločné.

"Putin alebo Macron že by mali naprávať chyby chorvátskej ochranky? Samozrejme, mohli to urobiť. Keby boli chytrí, tak to urobia a budú za hviezdy celého šampionátu, všetci ľudia by ich milovali. Ale od toho tam nie sú," dodal bývalý tlačový hovorca prezidenta Václava Havla.

Chorvátsko vo finále majstrovstiev sveta prehralo s Francúzskom 2:4. Jeho kapitán Luka Modrič bol vyhlásený najlepším hráčom turnaja.

01 - Modified: 2024-04-18 06:01:30 - Feat.: - Title: Chorvátske demokratické spoločenstvo začne vo štvrtok rokovať o novej vláde. Voľby vyhralo tretíkrát v rade 02 - Modified: 2024-04-17 19:36:41 - Feat.: - Title: Chorvátske parlamentné voľby podľa prvých odhadov vyhrá vládna strana HDZ 03 - Modified: 2024-04-16 21:43:09 - Feat.: - Title: Teploty na severe Chorvátska klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov Celzia 04 - Modified: 2024-04-08 10:26:38 - Feat.: - Title: Česi potrestali Chorvátsko za drahotu, odradili ich aj poplatky za plážové sprchy. Slovensko sa doťahuje 05 - Modified: 2024-03-23 19:26:48 - Feat.: - Title: Asi tisícka ľudí demonštrovala v Záhrebe pred voľbami proti vládnej strane
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 12:18