StoryEditorKlimatická zmena v praxi: sladšie vína s vyšším obsahom alkoholu
25.09.2018, 10:00
Klimatická zmena v praxi: sladšie vína s vyšším obsahom alkoholu:
Reklama
Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie
1/3Pohár s vínom, verte či neverte, nechutí rovnako na zemi a vo vzduchu. Presnejšie, nechutí tak dobre. Okrem základov všeobecnej etikety a prenosnosti je tu aj otázka chuti v nadmorskej výške. Štúdie zistili, že slané a sladké si nedokážeme vo vysokej nadmorskej výške vychutnať tak ako na zemi. To isté platí pre chuť alkoholu.
"Víno sa javí ako oveľa kyslejšie a vodnatejšie, keď sa pije počas letu, takže si ho nemusíte vychutnať rovnako ako na zemi," hovorí Faulknerová.
Strata chuti nemusí byť len kvôli zmenám v chuti. "Prišla som na to, že mäso a ryby, majú tendenciu vysúšať sa rýchlejšie kvôli nízkej vlhkosti," hovorí Joyce Foleyová, ďalšia letuška Hawaiian Airlines. Flickr
2/3Vinice - ilustračná snímkaTomáš Tišťan
3/3globalne_loga