Reuters
StoryEditor

Trump opätovne zaútočil na médiá. Označil ich za nepriateľa ľudí

01.11.2018, 10:48
Autor:
ČTKČTK
Americký prezident tak reagoval na to, ako médiá informovali o jeho postoji k útoku na synagógu.

Americký prezident Donald Trump kritizoval médiá za to, že podľa neho bez povšimnutia ponechávajú fakt, že dôrazne odsúdil nenávistné správanie a zaslepenosť predsudkami.

Na stredajšom predvolebnom mítingu na Floride povedal, že sa tak nemožno čudovať tomu, keď tretina Američanov považuje falošné médiá za nepriateľa ľudu.

Trump hovoril s odkazom na sobotňajší masaker jedenástich židov v synagóge v Pittsburghu, za ktorý podľa niektorých kritikov nesie zodpovednosť, pretože sa rázne nestavia proti nenávisti.

Nepriateľ ľudu

"Dôrazne sme odmietli nenávisť, zaslepenosť predsudkami, rasizmus a zaujatosť vo všetkých ich škaredých formách," povedal Trump.

"Ale médiá nestoja o vaše príbehy. Toto nie je môj príbeh, ale váš," vysvetlil, prečo sa domnieva, že médiá si jeho postoje nevšímajú.

"A kvôli tomuto považuje 33 percent obyvateľov našej krajiny falošné spravodajstvo, a som veľmi nerád, že to musím povedať, za nepriateľa ľudu," dodal.

Trump rozdeľuje

Kritici tvrdia, že prezident svojimi tvrdými a spornými vyhláseniami na adresu migrantov, žien či menšín iba rozdeľuje americký národ a vyvoláva napätie a nenávisť v spoločnosti.

Trump to však odmieta a argumentuje tým, že len hovorí otvorene bez politickej korektnosti, ktorá ľudí núti nehovoriť skutočnú pravdu.

Trump opakovane kritizuje niektoré popredné americké mediálne domy, okrem iného spravodajské televízie CNN, NBC a ABC či denníky typu The New York Times a The Washington Post.

Často tiež používa termíny falošné média alebo falošné spravodajstvo. Novinárov kritizovaných médií už niekoľkokrát označil za nepriateľov ľudu, čo mu napríklad tento rok v júli vytkol denník The New York Times.

Vydavateľ tohto denníka na stretnutí v Bielom dome Trumpa požiadal, aby termín nepriateľ ľudu prestal voči novinárom používať.

Incident v Pittsburghu

Po sobotňajšom streleckom masakre v Pittsburghu množstvo židovských predstaviteľov aj radových občanov prezidenta vyzvalo, aby do mesta nejazdil, kým rázne neodmietne násilie a nenávisť.

Trump v utorok Pittsburgh navštívil, stretol sa s pozostalými a uctil pamiatku obetí. Počas návštevy sa v meste proti nemu konala demonštrácia niekoľkých stoviek jeho odporcov.

Na mítingu na Floride Trump povedal, že sa mu nepáčilo, ako o tom médiá informovali. Dodal, že protesty boli v skutočnosti len malé a že sa konali ďaleko od miest, ktoré navštívil.

01 - Modified: 2024-04-26 09:28:55 - Feat.: - Title: Trump poslal odkaz Orbánovi: Prebieha epický boj za oslobodenie našich krajín 02 - Modified: 2024-04-25 19:50:57 - Feat.: - Title: Porota v Trumpovom procese vypočula prvé svedectvo o platbe pornoherečke, vypovedal šéf bulváru 03 - Modified: 2024-04-25 16:59:57 - Feat.: - Title: Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu. Ten tvrdí, že ho na proces nepustili 04 - Modified: 2024-04-25 16:00:00 - Feat.: - Title: Trumpova bulvárna odysea. Jeho verní z neho robili supersamca, súperov likvidovali 05 - Modified: 2024-04-23 21:54:52 - Feat.: - Title: "O ňom iba pozitívne". Exšéf bulvárneho denníka na súde opísal tajnú spoluprácu s Trumpovou kampaňou
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 20:26