Wikimedia Commons/University of Houston
StoryEditor

Zomrela legenda americkej country hudby Kenny Rogers

21.03.2020, 07:26
Autor:
ČTKČTK
Rogers sa najviac preslávil piesňou o vojnovom veteránovi Ruby, Do not Take Your Love to Town.

Vo veku 81 rokoch zomrel americký spevák, pianista a gitarista Kenny Rogers, hviezda country hudby, ktorého piesne sa umiestňovali vysoko tiež v popových hitparádach. Podľa agentúry AP to dnes oznámil jeho agent.

Rogers sa najviac preslávil piesňou o vojnovom veteránovi Ruby, Do not Take Your Love to Town.

Rogers zomrel vo svojom domove v meste Sandy Springs v štáte Georgia. Podľa hudobníkovho agenta Keitha Hagana sa nachádzal v hospicovej starostlivosti a zomrel prirodzenou smrťou.

Hudobník s charakteristickým zachrípnutým hlasom narodený v Houstone v Texase predal za svoj život desiatky miliónov platní, vyhral tri hudobné ceny Grammy a okrem hudobnej kariéry sa stal tiež hviezdou niekoľkých televíznych filmov založených na jeho hitu The Gambler a ďalších.

V 70. a 80. rokoch minulého storočia to z neho urobilo hviezdu prvého formátu. Rogersovej kariére sa darilo 60 rokov, v roku 2017 vo svojich 79 rokoch skončil s vystupovaním.

Rogers sa okrem hudobnej a televíznej kariéry venoval tiež podnikaniu, po vrchole svojej slávy v 90. rokoch minulého storočia napríklad otvoril vlastný reťazec s rýchlym občerstvením.

Činný bol aj v charite, podporoval Červený kríž a vystúpil tiež po boku mnohých ďalších hviezd v nahrávke We Are The World, ktorej cieľom bolo ukončiť hladomor vo svete.

Rogersovej rodina vzhľadom k pandémii spôsobenej koronavírusom plánuje malý obrad v rodinnom kruhu. Väčšia verejná akcia sa bude konať neskôr, zatiaľ však nie je jasné kedy.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 17:00