StoryEditor

Škôlky pre deti, dovolenka navyše, či zľavy. Aj to ponúkajú nemocnice zamestnancom

01.03.2022, 06:35
Autor:
klkl
Aj napriek benefitom majú nemocnice problém obsadiť niektoré pozície. Na Slovensku je dlhodobý nedostatok špecialistov, ide najmä o oblasti gynekológie, neurológie, pediatrie, rádiológie a chirurgie.

Ubytovanie, multisport karty, dovolenka navyše, či škôlka pre deti zamestnancov. Aj takéto benefity núkajú zdravotnícke zariadenia svojim zamestnancom. Anketa Najzamestnávateľ už desať rokov sleduje spokojnosť zamestnancov v rôznych odvetviach vrátane poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

V rámci zdravotníctva sa už druhý rok na vrchol rebríčka dostala spoločnosť Agel, ktorá prevádzkuje na Slovensku sieť nemocníc. V rámci benefitného systému majú podľa hovorkyne Martiny Pavlíkovej v spoločnosti Agel najlepšie ohlasy na poskytovanie možnosti ďalšieho vzdelávania a profesijného rastu. „Organizujeme aj výmenné pobyty s našimi zdravotníckymi zariadeniami v Českej republike na základe špecializácií jednotlivých zamestnancov. Obľube sa teší aj referenčný program, kde majú možnosť na základe svojich osobných kontaktov priviesť do spoločnosti AGEL šikovného kolegu a získať motivujúcu odmenu. V rámci rôznych oblastí života zamestnancom ponúkame rôzne zľavy a príspevky v oblasti finančníctva, zdravotníctva, spotrebného tovaru, organizujeme tábory pre deti zamestnancov,“ vymenovala Pavlíková benefity.

Anestéziológovia aj pediatri

Otázka chýbajúceho zdravotníckeho personálu je aktuálne asi najzávažnejším problémov v celom rezorte a každý rok sa prehlbuje. Týka sa aj Agelu. „Tým, že sieť nemocníc AGEL pôsobí na celom území Slovenska od západu až po východ, aj pozície, ktoré aktuálne najviac potrebujeme, sa líšia podľa regiónov, ale všeobecne sa dá povedať, že v daných regiónoch kopírujú trend všeobecne hľadaných špecializácií. Najviac nám chýbajú lekári anestéziológovia, gynekológovia, internisti, neurológovia, pediatri, rádiológovia a lekári na oddelenia fyziatrie, balneológie a rehabilitácie,“ dodala.

Zo sféry ošetrovateľstva sú to najmä pôrodné asistentky a sestry so špecializáciou. „Našou snahou je podchytiť ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-02-25 14:07:00 - Feat.: 0 - Title: Prvá nemocnica vyplatila stabilizačné príspevky. Zatiaľ len jednej skupine zdravotníckych pracovníkov
01 - Modified: 2024-05-02 12:06:30 - Feat.: - Title: Štátne nemocnice dostanú na dofinancovanie desiatky miliónov eur 02 - Modified: 2024-04-24 07:09:11 - Feat.: - Title: Bolestivé zoznamy. Čakateľov pribúda, koľko dní sa čaká na operácie? 03 - Modified: 2024-04-16 06:59:38 - Feat.: - Title: ANS sa dohodla na pokračovaní zmlúv aj s VšZP a Dôverou 04 - Modified: 2024-03-18 15:18:39 - Feat.: - Title: NKÚ zhodnotil ako kraje zvládli transformáciu nemocníc + reakcie z krajov 05 - Modified: 2024-03-22 08:56:22 - Feat.: - Title: Pacienti hodnotili nemocnice, v rebríčku ZP Dôvera najlepšie obstáli Košice, Trstená a Kardiocentrum Agel
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
03. máj 2024 03:00