StoryEditor

Manuál k očkovaniu v ambulanciách: Ako sa bude objednávať a kto je zodpovedný za reakcie po podaní vakcíny?

24.06.2021, 11:00
Autor:
(mt)(mt)
Pri podozrení na komplikáciu po očkovaní alebo riziko očkovania môže lekár konzultovať s imunoalergológmi pre dospelých alebo deti a dorast.

Od včerajška sa môžu ambulancie všeobecných lekárov pre dospelých a všeobecných lekárov pre deti a dorast zapojiť do očkovania proti Covid-19. Záujemcovia sa môžu prihlásiť cez internetovú stránku ministerstva zdravotníctva. 

Očkovať sa bude vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer-BioNTech. Ambulancie môžu očkovať len svojich kapitovaných pacientov. Celý proces od objednania pacientov na očkovanie, podanie vakcíny až po záznam do informačných systémov vykoná ambulancia. Objednávanie vakcín a ich distribúcia budú zabezpečené v spolupráci s lekárňami, ktorých je aktuálne zapojených do distribučného procesu už 704.

Ministerstvo stanovilo nasledovné podmienky pre očkovanie v ambulanciách všeobecných lekárov:

  • Zmluva

Záujemcovia spomedzi všeobecných lekárov sa musia zaregistrovať a vyplniť zmluvu o darovaní vakcín a materiálu. Predmetom darovania sú liek a zdravotnícke pomôcky. Ide o 800 injekčných liekoviek s očkovacou látkou Comirnaty a o 4 800 kusov injekčných striekačiek a ihiel. „Zmluvný paušál na počet vakcín je možné po jeho vyčerpaní navýšiť,“ informoval rezort.

Vyplnenú zmluvu je potrebné poslať v papierovej forme na adresu ministerstva zdravotníctva. Potom treba počkať na oznámenie o zverejnení zmluvy notifikáciou emailom. „Akonáhle budete mať potvrdenie o zverejnení zmluvy, môžete objednať vakcínu. Dodanie vakcín je možné jeden deň po zverejnení zmluvy v Centrálnom ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
28. apríl 2024 11:37