Na sneme Slovenskej národnej strany Andrej Danko odmietol rokovania s Richardom Sulíkom o vláde
StoryEditor

Pravicová vláda zrejme nebude, Danko odmieta chaos a hybridy

12.03.2016, 07:41
Šéf SNS uprednostní vládu odborníkov. Rokovania o zostavení vlády Richardom Sulíkom budú podľa neho zbytočné.

Andrej Danko povedie SNS ďalšie štyri roky. Po dnešnom sneme strany je už okrem toho však jasné aj, že SNS sa bude chcieť dohodnúť najprv so Smerom a prípadne zostavenie vlády Richardom Sulíkom nevidí pozitívne.

Zbytočné rokovania
„Môžete moje slová chápať ako ´nie´ hybridom a chaosu, Sulík nie je pravicou v celku. Je tam veľa zoskupení, ktorých správanie sa nedá predpovedať,“ povedal Danko s tým, že odmieta hazard v takejto vláde. "Toto kolo bude zbytočné, Slovenskou národnou stranou preskočené," povedal Danko o rokovaniach o vytváraní vlády Richarda Sulíka. Ten o celej situácii zatiaľ hovoriť nechcel. "Vyjadrím sa až po stretnutí s pánom Dankom," povedal pre HN Sulík. 

Po vyjadrení šéfa SNS je podľa politického analytika Jána Baránka zbytočné, aby sa Richard Sulík pokúšal o vytvorenie vlády. "Alternatívou by tak mohla byť vláda Smeru, SNS, Mosta-Híd a Siete alebo vláda úradníkov a hroziace predčasné voľby," hovorí Baránek.

Most znova v hre
V súčasnosti SNS čaká na rozhovory Smeru s ďalšími partnermi. Ak nebudú úspešné prvé rokovania Roberta Fica, uprednostní SNS vládu odborníkov. „Nebudem zrádzať program SNS,“ povedal . Na čele úradníckej vlády si vie predstaviť Miroslava Lajčáka.

Danko po silných slovách z minulého týždňa proti spolupráci s Bugárovcami, prekvapivo zmiernil rétoriku. „Híd je dnes štandardná politická strana, ktorá neviem, ako sa zachová k pozvaniu na rokovanie. Keď stojím v zápche v Šamoríne, lebo obaja s Bélom Bugárom bývame tým istým smerom, asi obaja nadávame na to isté,“ povedal Danko.

Na sneme Slovenskej národnej strany Andrej Danko odmietol rokovania s Richardom Sulíkom o vláde

Diskusii s Bugárovcami sa nebráni. „Mandát znie, aby som si sadol s každou politickou stranou, ktorá má stabilný klub.“ Most-Híd podľa neho taká strana je. ​

Danko sa vyjadril aj k prípadnému tretiemu kolu rokovaní. Keby si v ďalšom kole sadli za stôl napríklad Smer, Sas a SNS, takúto spoluprácu by nemohol vylúčiť. Staronový predseda strany povedal, že Richard Sulík má uňho dvere vždy otvorené.​

Do predsedníctva SNS boli na sneme ďalej zvolení Jaroslav Paška,Cyril Leško, Anton Hrnko, Štefan Zelník a Eva Smolíková.

Na sneme Slovenskej národnej strany Andrej Danko odmietol rokovania s Richardom Sulíkom o vláde

01 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 02 - Modified: 2024-02-02 11:34:08 - Feat.: - Title: Danko vyjadril plnú podporu Šimkovičovej. Som rád, že peniaze nedáva na dúhové pochody, povedal 03 - Modified: 2024-01-15 16:36:51 - Feat.: - Title: Polícia kryje Danka, každý iný vodič by fúkal hneď po nehode, znie z SaS 04 - Modified: 2024-01-14 14:35:42 - Feat.: - Title: KDH chce dôkaz. Vyzýva rezort vnútra, aby zverejnil, či sa Danko podrobil skúške na alkohol 05 - Modified: 2024-01-14 11:55:50 - Feat.: - Title: O 5 minút 12
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 03:00