Béla Bugár, MOST-HÍD
StoryEditor

"Mandát na spolčovanie sa s Ficom som Vám nedala." Ľudia kritizujú bugárovcov

13.03.2016, 12:07
Autor:
chocho
Na Facebooku sa spustila vlna kritiky na rozhodnutie strany Most rokovať o vláde so Smerom.

"Som sklamaná," napísala na sociálnej sieti Facebook pod príspevkom v oficiálnej skupine Bélu Bugára komentujúca. Vyjadrila tak svoj nesúhlas s tým, že Most - Híd bude rokovať o vláde so Smerom a Slovenskou národnou stranou (SNS).

Včera na tlačovej konferencii oznámil predseda strany Most - Híd Béla Bugár, že bude rokovať o zložení novej vlády so stranou Smer. To vyvolalo u viacerých politikov, ktorí dúfali vo vytvorenie pravicovej vlády, veľké rozhorčenie. Padali slová ako strach či zrada. Šéf strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič dokonca tvrdí, že koalícia Smer, SNS, Most - Híd a Sieť bola vopred dohodnutá a všetko ostatné je len divadlo.

Bugár sa snaží krok svojej strany vysvetliť na svojom facebookovom účte. Píše, že sú len dve možnosti: "Predčasné voľby alebo možnosť vytvorenia ľavopravej vlády." Predčasné voľby podľa neho len posilnia extrémizmus, čo vraj dokazuje aj história. Preto vyzýva štandardné strany na vytvorenie stabilnej vlády.

Pod týmto, ale aj pod staršími príspevkami, sa rozbehla búrlivá diskusia. Vo veľkej miere prevažuje kritika rozhodnutia strany Most. Ľudia pripomínajú predvolebné heslá z bilbordov ako napríklad "Charakter rozhoduje."

"Je mi zle," komentuje jedna z diskutujúcich rozhodnutie Mosta. "Mala som voliť radšej SaS, dôverovala som Vám dlhé roky..a teraz nechápem," vyjadrila sa ďalšia. "Škoda hlasov na tvoje zvolenie, so zlodejmi spolupracovať? za to sme nehlasovali," rozhorčuje sa diskutujúci. "Béla, som si istá, že mandát na spolčovanie sa s Ficom som Vám nedala," je komentár, ktorý zhŕňa pocity asi väčšiny nahnevaných diskutujúcich. "Tým pádom som naposledy volil vašu stranu," odkazuje ďalší.

Sú aj príspevky, ktoré sa Bugára a Mosta zastávajú. "Máte moju dôveru," píše verná volička. "Držím palce.Je to to najlepšie, čo v danej situácii môžu urobiť," dodáva ďalšia. Pozitívnych ohlasov je však podstatne menej.

Pred Slovenskom stoja dve možnosti - predčasné voľby alebo možnosť vytvorenia ľavopravej vlády. Z historických skúsenost...

Posted by Bugár Béla on 13. marec 2016

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:19