Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič a šéf SNS Andrej DankoTASR/M. Svítok
StoryEditor

Matovič mi volal, že vie, ako sa stanem premiérom. Úmyselne som ho vyprovokoval, reaguje Danko

13.09.2016, 15:03
Predseda parlamentu Andrej Danko na brífingu vysvetlil, prečo urážal v parlamente šéfa OĽaNO-NOVA Igora Matoviča.

Šéf parlamentu Andrej Danko v reakcii na to, prečo hrubo urážal počas svojho prejavu v parlamente Igora Matoviča priznal, že ho chcel vyprovokovať.

"Áno priznávam, chcel som ho vyprovokovať, aby som ukázal jeho pravú tvár. Matovič mal v parlamente prejav 27 minút z toho 21 minút ma urážal a nazval ma skunkom. Odo mňa nebudete nikdy počuť urážky ako od pána M., že som špina, hajzel a že ma zničí," vyhlásil Danko na brífingu v parlamente.

Matoviča spomínal šéf SNS aj v súvislosti s kritikou na opozíciu.

"Mám rokovať s Matovičom, ktorý mi zavolá a povie mi, že vie, ako môžem byť premiér. A potom sa postaví v pondelok pred kamery a povie, že Danko je zlý," pokračoval šéf parlamentu.

Na margo šéfa OĽaNO-NOVA poznamenal, že Matoviča v parlamente "by zastavila iba kazajka."

Matovičou stranu označil Danko na brífingu za zhluk náhodných ľudí, čo je skrytý v sekte. Šéf obyčajných však nebol jediným, koho Danko kritizoval. Slovne sa obul do celej opozície.

"Opozícia neexistuje. Čo to je opozícia? Kollár, Kotleba, pán M. alebo Sulík v Bruseli?," pýta sa Danko. 

Matovič sa so šéfom parlamentu dostal do sporu najmä potom, ako  Danko vyhlásil, že šéfa obyčajných asi bil v detstve jeho otec.

"Vieš, že viac ako 20 rokov otca nemám, lebo zomrel na rakovinu. Je to podlosť, takto útočiť a zároveň prosiť, aby sa neútočilo osobne. Ako môžeš byť takto podlý? Zrejme hovoríš o sebe, že ťa otec bil. Môj otec sa nemôže brániť, ale tvoj je mečiarovský privatizér, a ty si mu pri tom pomáhal," odkázal Dankovi.

Časť prejavu Andreja Danka a reakcie opozičných poslancov si pozrite vo videu:

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 09:24