TASR/Štefan Puškáš
StoryEditor

Bugár prehovoril o svojom stretnutí so Sulíkom. SaS ho obviňuje z klamstva

12.12.2016, 14:53
Autor:
chocho
Šéf Mosta podľa liberálov nechráni len "zlodejov v Smere", ale aj lídra SNS Danka.

„Nad detinskou lžou Bélu Bugára sa môžeme len pousmiať.“ Toto odkazujú lídrovi koaličnej strany Most-Híd z SaS. Reagujú tak na Bugárove vyjadrenia k stretnutiu lídra SaS Richarda Sulíka a predsedu SNS Andreja Danka.

Za lož označujú liberáli tvrdenie Bugára, že SaS mala výhrady proti dosiahnutiu vyrovnaného rozpočtu.

„Bugár už, žiaľ, nechráni len zlodejov v strane Smere-SD, ale musí chrániť aj predsedu SNS Andreja Danka, ktorý poza chrbát Roberta Fica sonduje, ako by rozpad vlády a predčasné parlamentné voľby brala strana SaS,“ píše sa v stanovisku, ktoré podpísali Sulík a podpredsedovia SaS Jana Kiššová, Ľubomír Galko a Jozef Mihál.

Bugárovi a Dankovi ďalej odkazujú, že SaS je pripravená rokovať s ich stranami o vláde bez Smeru.

Bugár: Sulík bol proti vyrovnanému rozpočtu

Líder Mosta-Híd sa dnes vyjadril k informáciám o pôvodne tajnom stretnutí Sulíka a Danka pre agentúru SITA.

Bugár v súvislosti s tým hovoril o svojich skúsenostiach zo stretnutí so Sulíkom. „Keď sme boli u neho po parlamentných voľbách s Luciou Žitňanskou a on bol s Janou Kiššovou, hovorili sme o tom, že naša predstava je, aby bol štátny rozpočet čo najskôr vyrovnaný. On bol proti tomu, lebo by nemal z čoho rozdávať. A teraz je najtvrdší kritik toho, že sme to nedosiahli,“ vyhlásil Bugár.

Práve toto vyhlásenie je dôvodom, prečo liberáli obviňujú Bugára z lži. „Strana Sloboda a Solidarita nikdy a teda ani na spomínanom povolebnom rokovaní s predstaviteľmi strany Most-Híd nemala výhrady proti dosiahnutiu vyrovnaného rozpočtu v čo najkratšom čase. Nad touto detinskou lžou Bélu Bugára sa môžeme len pousmiať,“ píše sa v stanovisku SaS.

Tajné stretnutie Danka so Sulíkom

O pôvodne tajnom stretnutí sa verejnosť dozvedela práve z úst jeho aktérov. V nedeľnej relácii RTVS O päť minút 12, kde boli Sulík a Danko hosťami, sa o tom rozrozprávali.

Na stretnutí pri víne 10. novembra v rakúskom Hainburgu mali hovoriť o možnosti predčasných volieb, ako aj o možnosti vzniku nového politického subjektu pod vedením súčasného prezidenta Andreja Kisku.

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 04 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 05 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 12:37