StoryEditor

Ficovi v uliciach konkuruje Sulík. Ľudí láka na netradičný darček

15.12.2016, 23:00

Bilbordy s podobizňou Roberta Fica a heslom „Držíme slovo“ dostali konkurenciu. V uliciach sa pred Vianocami objavilo dvesto bilbordov s tvárou Richarda Sulíka, ktorý sa snaží okrem iného spropagovať svoju odvekú agendu - odvodový bonus. Strana odmieta, že to bola reakcia na Ficovu kampaň.

„S bilbordovou kampaňou strany Smer-SD to nijako nesúvisí. Chceli sme ľuďom inou formou popriať príjemné sviatky a aj inšpirovať k zaujímavému vianočnému darčeku - novej publikácii Richarda Sulíka a Jozefa Mihála Odvodový bonus III,“ odkázala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Na desiatkach plagátov po celom Slovensku je Sulíkov portrét s vianočným stromčekom a heslom „Želajme si odvodový bonus pre vyšší príjem“. Kampaň podľa Svrčekovej stála približne desať tisíc eur a liberáli si ju hradili zo straníckej kasy.

Okrem Fica a Sulíka zrejme nebude pred Vianocami ľudí oslovovať z bilbordov iný politik. Parlamentní ani mimoparlamentní konkurenti zatiaľ nič podobné nechystajú. „Strana Most-Híd nerobí a nechystá sa robiť propagačnú predvianočnú bilbordovú kampaň,“ povedala hovorkyňa strany Františka Dušíková.

Žiadne bilbordy zatiaľ nemá v uliciach ani najbližší spojenec SaS – hnutie OĽaNO. Strana Borisa Kollára Sme rodina hovorí, že stačí, ak strana plní to, čo pred voľbami sľúbila a jej voliči a sympatizanti to dostatočne ocenia. „A tak nemusíme robiť špecializované kampane,“ tvrdí hovorkyňa kollárovcov Lea Gečová.

Mimoparlamentné KDH a Sieť, ktorá má stále v parlamente jednu poslankyňu Alenu Bašistovú, preferujú cesty do regiónov. „Sieť neplánuje žiadnu predvianočnú bilbordovú kampaň, naša komunikácia spočíva v osobnom kontakte s ľuďmi v regiónoch,“ povedala hovorkyňa Siete Karmen Németová. Na bilbordoch neuvidíme ani mimoparlamentné SMK.

Predvianočnú kampaň skúšala v minulosti napríklad aj SNS. V roku 2010 sa z bilbordov prihováral ľuďom bývalý predseda národniarov Ján Slota, ktorý želal „Božie Vianoce a šťastný nový rok“. Strana sa v júni 2010 s výsledkom 5,08 percenta len tesne dostala do parlamentu a pred Vianocami išlo o pokus pozitívne sa pripomenúť verejnosti.  zilina-gallery.sk

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:29