StoryEditor

Má byť banskobystrickým Kiskom. Výrobca známych nátierok prezradil, prečo ide proti kotlebovcom

19.01.2017, 10:32

Viacerí novinári o vás hovoria ako banskobystrickom Andrejovi Kiskovi. Cítite sa tak?
Neviem, ktoré vlastnosti porovnávali, čo máme spoločné je, že sme obidvaja podnikali. Ale môj názor je, že pán prezident Kiska ma presahuje nielen výškou.

Do verejnej funkcie kandidujete prvý raz z pozície úspešného biznismena. Predchádzali rozhodnutiu nejaké prieskumy?
Žiadny prieskum som si nerobil. Kandidovať ma vyzvali osobnosti, ktoré si vážim, ako nezávislá poslankyňa Viera Dubačová, advokát Vlado Pirošík, alebo tiež hokejista Michal Handzuš. Chcel by som obyvateľom kraja ponúknuť svoj príbeh, svoje skúsenosti a moju víziu. Verím, že by sme spolu mohli vytvárať kraj, ktorý by bol lepším miestom pre život nás a aj našich detí a vnúčat. Je na voličoch, aby rozhodli.

Bavili ste sa o svojej podpore aj so zástupcami politických strán v regióne?
Je to nezávislá a nestranícka kandidatúra postavená na osobnostiach a skúsenostiach priamo z regiónu. Budem ale vďačný za podporu všetkých demokratických strán.

Z čoho budete financovať kampaň? Máte predbežný odhad, koľko do nej chcete investovať?
V súčasnosti sme na úplnom začiatku. Kampaň financujeme len z môjho malého počiatočného vkladu. Mojim cieľom je požiadať o podporu čo najširšiu verejnosť a kampaň financovať najmä z menších príspevkov mnohých podporovateľov. Všetky príspevky budeme určite transparentne zverejňovať.

Myslíte si, že sa vám podarí v regióne zmeniť príklon k extrémizmu?
Extrémizmus v akejkoľvek podobe je iste zlá vec. Ale tieto voľby by mali byť predovšetkým o tom, kto dokáže vytvoriť najviac príležitostí pre lepší život v našom kraji.

V parlamente je v súčasnosti zákon, ktorým by sa mali zmeniť dvojkolové voľby župana na jednokolové. Nebude to pre vás nevýhoda?
Myslím si, že to nie je dobrý nápad a radšej by sme mali zachovať súčasný stav. Viac než na úvahách o tom, či ma to znevýhodní, mi však záleží na tom, aby mali voliči čo najkvalitnejšiu ponuku. Dnes medzi kandidátmi nevidím nikoho, kto by dokázal zjednotiť a mobilizovať voličov. Preto kandidujem.

Dočkáme sa predvolebného mítingu, kde budú aj sójové párky a vegetariánsky guľáš?
Rád vás na tofu guľáš pozvem.

Kto je Ján Lunter
Narodil sa 15.7.1951 v obci Telgárt v okresee Brezno. Vyštudoval Elektrotechnickú fakultu Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave, odbor Technická kybernetika. Do roku 1992 pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Skúsenosť zo zmeny výživy a vplyvu na zdravie v rodine v roku 1980 mu pomohla objaviť tofu pre svoju rodinu. Po revolúcii založil spoločnosť ALFA BIO s r.o. Z výrobnej firmy prevádzkovanej v pivnici rodinného domu postupne svojpomocne vybudoval úspešnú spoločnosť zamestnávajúcu viac než 200 zamestnancov s ročnou tržbou presahujúcou 9 miliónov eur, ktorá exportuje produkty do šiestich európskych krajín. S manželkou vychovali šesť detí, z ktorých traja po absolvovaní zahraničných škôl a praxi v zahraničí prevzali riadenie firmy. Vďaka tomu sa dnes môže venovať rodinnej tradícii chovu včiel, ktorých zodpovedný život je mu vzorom.  

01 - Modified: 2024-04-10 16:39:49 - Feat.: - Title: Lídri sú kvôli USA znepojení. Harrisová pripustila, že novembrové voľby v USA môžu byť posledné demokratické 02 - Modified: 2024-04-10 12:04:22 - Feat.: - Title: Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil 03 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 04 - Modified: 2024-04-08 08:49:28 - Feat.: - Title: Rozhodol naratív vojny, mobilizoval hneď z dvoch strán. Prečo Pellegrinimu zabral a Babišovi nie? (rozhovor) 05 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:39