StoryEditor

Danko nehovoril štyri dni s Ficom, Hrnko priznáva problémy v koalícii

02.02.2017, 08:05
Autor:
pebpeblmlm
Šéf parlamentu hovorí, že každá koalícia je ako manželstvo pred rozvodom.

Šéf SNS Andrej Danko považuje za nevhodné, že šéf regulačného úradu Jozef Holjenčík nepríde vysvetliť kauzu okolo cien energií.

"Je to arogancia a cynizmus. Urobím všetko preto, aby za to niesol zodpovednosť. Holjenčík sa rozhodol ignorovať Národnú radu," povedal Danko.

Vyzval ho, aby sa bezodkladne vzdal funkcie. Danko chcel požiadať poslancov, aby Holjenčíkovi vyjadrili v pléne nedôveru. To však už nebude potrebné, pretože šéf ÚRSO odstúpil len hodinu po Dankovej tlačovej konferencii. Jeho koniec oznámil premiér Robert Fico.

"Nemám informácie, že je na úrade vlády, pretože štyri dni nekomunikujeme s premiérom," reagoval na takýto vývoj udalostí Danko.

Možná koaličná kríza

Ak chcete písať o prvej koaličnej kríze tá nastane pokiaľ sa nedohodneme na veciach v energetike."  

Som ochotný hrať politický vabank, ktorý spustí tlak a o pár mesiacov mi to zrátajú," emotívne hovoril šéf SNS. Vysvetlil, že každá koalícia je ako manželstvo pred rozvodom. "Viete, že sa skončí."

Danko dodáva, že niekto za kauzu okolo zvyšovania cien energií musí niesť zodpovednosť.

"Ja som nečistil stranu od Slotu a podobných ľudí, ktorí ma ohovárajú, zbytočne. Nedám sa špinou pošpiňovať. Konám ako konám, ale radšej tu nebudem a z politiky odídem."

Hrnko: Problémy v koalícii sú

"Žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa varí. Samozrejme, že máme veci, kde sme programovo diametrálne odlišní a keď sa programové veci dostanú do kolízie, môže to aj zaiskriť. Je úplne normálne, že láska nehádaná nie je milovaná," reagoval podpredseda SNS Anton Hrnko na trenice medzi národniarmi a Smerom kvôli Holjenčíkovi.

Či škodí SNS poslanec Smeru-SD a mediálny poradca premiéra Roberta Fica (Smer-SD) Erik Tomáš tak, ako to hovoril šéf parlamentu Andrej Danko (SNS), Hrnko komentovať nechcel. "No comment. Mne osobne po krku nejde. Problémy v koalícii sú, ale nie je možné to nazvať v krízou," zdôraznil.

„Nech si Holjenčík nemyslí, že ho jeho silní kamaráti ochránia"

"Pán Holjenčík zlyhal a ja ho opätovne vyzývam, aby si nemyslel, že ho jeho silní kamaráti ochránia," zdôraznil Danko. Doplnil, že komunikácia týkajúca sa tejto oblasti narušila niektoré vzťahy v koalícii. "Je zrejmé, že niektoré veci sa musia v koalícii vysvetliť," konštatoval Danko, ktorý za problémami v koalícii vidí už dlhšiu dobu aj poslanca NR SR za Smer-SD a mediálneho poradcu premiéra Erika Tomáša.

Koniec Holjenčíka žiadal aj ďalší koaličný partner.

"Šéf ÚRSO mal dnes ráno o 9tej poslancom NRSR vysvetliť dôvody zvýšenia cien elektrickej energie začiatkom roka. Toto pozvanie odignoroval, čo je pre nás neakceptovateľné. Svojou neúčasťou potvrdil poslancom aj verejnosti svoju nekompetentnosť. Preto ho vyzývam na odstúpenie z funkcie," napísal na facebooku šéf Mosta-Híd Béla Bugár.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:51