Majetok: 100 miliónov eur. Zdroj: Chémia, investovanieTASR
StoryEditor

Široký predáva Slovan. Nový majiteľ má byť známy do konca mesiaca

12.06.2020, 17:15
Autor:
TASRTASR
V súčasnosti sú majitelia Juraj Široký starší a Juraj Široký mladší. To by sa však malo zmeniť ešte v priebehu tohto mesiaca.

HC Slovan Bratislava má v priebehu júna zmeniť majiteľa. Na predaj je nielen akciová spoločnosť, ale aj občianske združenie, ktoré má v kompetencii mládež v tomto hokejovom klube.

Široký predá Slovan

V súčasnosti sú majitelia Juraj Široký starší a Juraj Široký mladší. To by sa však malo zmeniť ešte v priebehu tohto mesiaca.

"Je verejným tajomstvom, že Slovan je po štvrťstoročí na predaj. Finalizujú sa rokovania, ktoré môžu vyústiť do prevodu akciovej spoločnosti a občianskeho združenia 'mládež' novému vlastníkovi. Keď v tomto smere prijmeme rozhodnutie, tak sa s tým verejnosti pochválime. Predpokladám, že tomu tak bude ešte do konca tohto mesiaca jún," uviedol v piatok v Banskej Bystrici po schôdzi klubov Tipsport Ligy marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda a zároveň dodal, že klub sa momentálne nezaoberá novými zmluvami s hráčmi:

"Predaj klubu je teraz téma, ktorá nás interne najviac zaujíma. Nemáme ešte finančne vysporiadanú sezónu 2019/2020, no všetky záväzky uznávame a práve aj tieto záväzky by mali byť súčasťou predajnej ceny klubu."

Bratislavský Slovan sa zároveň pridal k iniciatíve klubov, aby straty z predčasne ukončenej sezóny kompenzoval nielen Slovenský zväz ľadového hokeja, ale aj štát.

Výhrady k opatreniam

Opatrenie vlády, že od júla do konca roka môže prísť na štadión maximálne tisíc divákov, považuje Vajda za neprijateľné:

"Celý hokej v Európe je postavený na divákoch. Jedine z príjmu od divákov a z marketingu sa dá klub financovať. Pre Slovan by malo obmedzenie o počte divákov na číslo tisíc drastické následky. Hráme hokej vo veľkej a drahej hale. Platíme komerčný nájom za každú jednotku ľadu, takže tisícka ľudí na jednom zápase je pre nás absolútne likvidačná. Máme k dispozícii dlhodobý priemer návštevnosti, z ktorého vieme vypočítať, s akou personálnou obsadenosťou štadióna vieme vstúpiť do sezóny. Niekde medzi 30 až 50 percentami by sme to vedeli ustáť. Bola by to možno sezóna s najnižším rozpočtom Slovana Bratislava v novodobej histórii, ale išlo by zároveň o sezónu, ktorá by nás preklenula azda do lepších časov."

V Slovane si nateraz nepripúšťajú možnosť, že by do novej sezóny 2020/2021 nevstúpili: "Ak by sa nehrala súťaž v plnej verzii od októbra tohto roka, tak kompenzáciu vidíme skôr z verejných prostriedkov, nie zo zväzových. Zastávame totiž názor, že peniaze zo zväzu by mali byť využité primárne na mládež. V budúcom roku oslavujeme sté výročie založenia Slovana, ako i hokeja v Bratislave. Takže by sme chceli nasledujúcu sezónu odohrať čo najčestnejšie tak, aby sme mohli v ďalšom období skutočne niečo oslavovať."

01 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1 02 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 03 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 04 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 01:55