Šimon Nemec s Aaronom Ekbladom. FOTO: TASR/AP 
StoryEditor

Tatar a Nemec pomohli k triumfom svojich tímov, série Seattlu a Edmontonu

14.01.2024, 07:10
Autor:
TASRTASR

Edmonton uspel na ľade Montrealu 2:1 po predĺžení a desiatym triumfom v sérii sa postaral o nový klubový rekord.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel asistenciou k triumfu Seattle na ľade Columbusu 7:4 v nočnom stretnutí NHL. Hráči Kraken vytvorili deviatym víťazstvom za sebou klubový rekord a celkovo bodovali už v trinástom zápase v sérii.

VIDEO: Šimon Nemec 0+1 vs. FLA.

Okrem Tatara sa zo slovenských korčuliarov v 16-zápasovom programe bodovo presadil už iba obranca Šimon Nemec, ktorý rovnako asistenciou pomohol k víťazstvu New Jersey nad domácou Floridou 4:1. Edmonton uspel na ľade Montrealu 2:1 po predĺžení a desiatym triumfom v sérii sa postaral o nový klubový rekord.

Tatar zaznamenal 15. bod v sezóne. Na konte má vrátane pôsobenia v Colorade Avalanche štyri góly a jedenásť asistencií. Odohral vyše 16 minút, zaznamenal plusový bod a rozdal 799. bodyček v kariére. V drese Kraken sa dvoma gólmi a asistenciou blysol Jared McCann. Blue Jackets prehrali tretí zápas v rade a figurujú na chvoste tabuľky Metropolitnej divízie. Seattle je v Pacifickej divízii piaty.

image

Pospíšil si pripísal ďalšiu asistenciu, Ružička chýbal v zostave

Nemec prihral na otvárací gól zápasu, ktorým Alexander Holtz naštartoval New Jersey za triumfom. Prvou hviezdou bol brankár "diablov" Nico Daws, ktorý predviedol 36 zákrokov a mal veľkú zásluhu na ukončení deväťzápasovej víťaznej série súpera. Nemec odohral 18 a pol minúty a pripísal si aj dva plusové body, strelu a blok. Asistencia bola jeho ôsmym bodom (2+6) v sezóne.

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym zvíťazili nad New Yorkom Rangers 3:2. Capitals bodovali naplno, aj keď im chýbal kapitán Alexander Ovečkin, ktorý vynechal duel pre zranenie v dolnej časti tela. Domáci rozhodli o svojom triumfe v tretej tretine, v ktorej otočili stav z 1:2 gólmi Nica Dowda a T.J. Oshieho. Fehérváry nastúpil tradične v prvej obrannej dvojici so skúseným Johnom Carlsonom, odohral 23:11 minút a bol druhý najvyťaženejší hráč tímu. Vyslal jednu strelu na bránku, rozdal dva hity a pripísal si plusový bod. "Jazdcom" nepomohli ani dva presné zásahy obrancu Adama Foxa, prehrali štvrtý zápas za sebou.

image

Pospíšil asistoval, no Calgary prehralo vo Philadelphii

Juraj Slafkovský odohral 20 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší útočník Montrealu po Nickovi Suzukim. Pripísal si dva bloky a jeden bodyček, no jeho tím prehral doma s Edmontonom 1:2 po predĺžení. Oilers natiahli víťaznú sériu na rekordných desať zápasov, rozhodol o tom zadák Evan Bouchard.

Steven Stamkos dvakrát skóroval a pridal aj asistenciu, Nikita Kučerov zaznamenal tri asistencie a Tampa Bay zdolala Anaheim 5:1. Slovenský obranca Erik Černák, ktorý v predošlom zápase utrpel zranenie, sledoval triumf "bleskov" ako divák.

Calgary vyhralo tretíkrát za sebou, keď zdolalo Vegas 3:1. Martin Pospíšil odohral takmer 14 minút, pripísal si plusový bod, strelu na bránu a odpykal si dvojminútový trest. Adam Ružička odohral 8:46 minúty, do štatistík sa zapísal mínuskou a jedným streleckým pokusom.

01 - Modified: 2024-04-26 08:26:39 - Feat.: - Title: Černák si pripísal asistenciu, no Tampa je na pokraji vyradenia 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:39:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 04 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 02:09