StoryEditor

Crashtest: Moderné auto sa postavilo proti 50-ročnému predchodcovi (video)

06.12.2011, 23:00
Autor:
stl, amistl, ami
Pozrite sa na vývoj automobilového priemyslu za polstoročie. Chevrolet Malibu si zmeral sily s automobilom Chevrolet Bel Air z roku 1959. Ktorý z nich zvíťazí?

Určite ste si aspoň raz v živote položili otázku, ako by dopadol crashtest najmodernejšieho auta a jeho, napríklad 50-ročného predchodcu. Teraz to môžete vidieť na vlastné oči.

Pri príležitosti 50. výročia vzniku americkej organizácie Insurance Institute for Highway Safety bol predvedený tento veľmi nezvyčajný crashtest: Chevrolet Bel Air z roku 1959 sa postavil proti najnovšiemu Chevrolet Malibu 2009 (test sa konal v roku 2009). Táto demonštrácia pokroku v oblasti bezpečnosti mala za cieľ ukázať, kam pokročil vývoj v automobilovom priemysle za posledných 50 rokov.

Po pozretí videa nie je ťažké odpovedať na otázku, v ktorom aute by ste chceli sedieť. Správna odpoveď je, ani v jednom z nich. Chevrolet Bel Air bol pri náraze úplne zničený a čo je najhoršie, svojho vodiča by poslal rovno do márnice. Naproti tomu Chevrolet Malibu najnovšej generácie dokázal svoju posádku ochrániť bez ohrozenia ich zdravia. Tento video záznam dokazuje rozdiel v dvoch svetoch v priamom prenose.

Pripravené v spolupráci s:




menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 13:45