StoryEditor

Audi ponúkne malú limuzínu. Vo forme modelu A3

15.04.2013, 00:32
V autonovinkách nájdete francúzsky hybrid, novú štúdiu od Kie a nový model od Audi.

Limuzína pre všetkých. Nová Audi A3 

Nemecká prémiová značka Audi vstupuje do globálne najväčšieho segmentu trhu, do triedy kompaktných limuzín. Dynamický model Audi A3 sa opiera o silné stránky modelového radu A3, má nízku hmotnosť, výkonné a vysoko účinné motory. Novinka s konzervatívnym dizajnom má karosériu s dĺžkou 4,46 metra, rázvor náprav 2,64 metra, a teda krátke previsy. Bočné plochy sú intenzívne klenuté a blatníky rozšírené. A3 limuzína je s hodnotou 1,80 metra o 11 milimetrov širšia ako A3 Sportback, výškou (1,42 metra) je 9 milimetrov pod sesterským modelom. Limuzína sa od sesterských modelov líši kontúrami kapoty motora, tvarom nárazníkov, vstupnými otvormi vzduchu a mriežkou jednodielnej masky. Na zadnej časti karosérie je vo veku batožinového priestoru integrovaný spojler. V začiatkoch predaja budú ponuku motorov tvoriť tri štvorvalce, všetky majú priame vstrekovanie paliva, turbo a systém Štart-Stop. 

Francúzi a ich revolučný hybrid

Spoločnosti Total a Peugeot sa rozhodli prijať technologickú výzvu, spojili svoje inovačné schopnosti a pracujú na vývoji nového mestského hybridného auta. Do projektu vozidla, ktoré má byť lacné, bezpečné a, samozrejme, príkladne ekologické, sa zapojila aj divízia Peugeot Sport, ktorá už veľakrát dokázala, že vie prijímať výzvy a úlohy v oblasti špičkových technológií. Výsledkom projektu s názvom HYbridFE je kompletne prepracovaný model 208 s motorom 1.0 VTi (68 k). Už na prvý pohľad je zrejmé, že konštruktéri kládli dôraz na dynamický štýl a precíznu aerodynamiku, novinka bude mať oveľa nižšiu hodnotu koeficientu Cx než sériové automobily, pričom sa nezmení pohodlie v kabíne. Vozidlo bude vybavené špeciálnymi pneumatikami a diskami kolies znižujúcimi valivý odpor, významným príspevkom k výkonu a nízkej spotrebe je aj zníženie hmotnosti až o 200 kg. 

Malý elegán - Štúdia Kia CUB

Návštevníci Soul International Motor Show boli úplne prví, ktorým Kia Motors v svetovej premiére odhalila svoju novinku – koncept Kia CUB. Štúdia vznikla v dizajnovom centre spoločnosti Kia Motors v Soule, tím viedol prezident a šéf dizajnu značky Peter Schreyer. Nové kompaktné, štvordverové kupé Kia CUB štýlom zdôrazňuje, že ide o elegantné malé vozidlo s veselou tvárou a odvážnou povahou. Predná maska je štylizovaná tak, aby bola opticky širšia a linka v hornej časti čelného skla nesie identický motív, ktorý už poznáme z modelov Kia Optima a Sportage. Štúdia je dlhá necelé 4 m, má protismerne otvárané zadné dvere a interiér je bez tradičného B-stĺpika. Na spodnú časť predných dverí dizajnéri umiestnili zaujímavú „plutvičku“, ktorá okrem estetického dojmu spĺňa aj aerodynamické funkcie. 

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 07:32