Drevené auto s názvom SetsunaToyota
StoryEditor

Japonská Toyota predstavila unikátne auto snov. Z dreva

12.04.2016, 19:48
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Japonská automobilka Toyota predstavila svoju novinku. Výzorom však viac než funkčný model pripomína hračku. Toyota Setsuna je totiž model, ktorý vyrobili z dreva.

Automobilka vytvorila unikátny dvojsedačkový model s názvom Setsuna s  priemernou rýchlosťou 28 kilometrov za hodinu, čím je tak vhodný jedine na takéto dizajnérske podujatia, ako na cesty. Aj keď sa to nezdá, dizajnéri opisujú drevený model ako nadčasové rodinné auto. „Keď sme Setsunu vytvárali, uvažovali sme o tom, ako do nej rodina vlieva svoju lásku a posúva si ju z generácie na generáciu, čím získala svoju neopísateľnú hodnotu,“ znie oficiálne vyhlásenie firmy.



Drevo vybrali ako základný materiál tela vozidla a tvorí ho 86 ručne vyrobených drevených panelov. Každý z nich je spojený tradičnou japonskou technikou známou ako okuriari a kusabi. Táto metóda drží jednotlivé kusy spolu bez použitia jediného klinca a čo je unikátom, jednotlivé diely sa dajú vybrať a vymeniť bez potreby rozoberať celú konštrukciu. Samotná palubná doska je vybavená hodinami, ktoré zaznamenávajú počet rokov v jednej rodine. A môžu ich byť stovky.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
27. apríl 2024 02:00