StoryEditor

Toto sú prvky výbavy, ktorým by ste sa pri kúpe jazdeného auta mali radšej vyhnúť

29.10.2020, 14:05
Je skvelé mať auto nabité technológiami, luxusnými prvkami a mnohými vychytávkami, avšak je tu i odvrátená stránka, na ktorú myslite pri kúpe jazdenky.

Kúpa jazdeného auta môže byť skvelou alternatívou, kedy za rovnaké alebo aj menšie peniaze dostanete dokonca lepšiu výbavu ako u nového auta. Prítomnosť okrem bezpečnostných aj mnohých asistenčných a komfortných prvkov je skvelá vec, ktorá dokáže pomôcť, zlepšiť pocit z jazdy či zvýšiť pohodlie.

Problém však nastáva, keď nastane ich porucha a tá môže byť u jazdených starších áut podstatne pravdepodobnejšia a môže vás stáť nemalé financie. Netvrdíme, aby ste sa luxusným a komfortným prvkom vyhýbali. Najmä teda ak po nich túžite alebo ich potrebujete, pokojne si zvýšenie komfortu doprajte. Je treba len brať na vedomie fakt, že tieto "zbytočnosti" vám môžu priniesť i neželané problémy.

Pozrite si i výber najobľúbenejších jazdených áut na Slovensku:

​Jednoducho, ak nebudete mať vzduchové pruženie, nemusíte riešiť unikajúci vzduch z mechov. Ak nebudete mať strešné okno, nemusíte sa obávať pokazenia mechanizmu či prípadného zatekania. Pripravili sme pre vás výber niekoľkých najčastejších prvkov, o ktorých je dobré vedieť, aké riziko so sebou prinášajú a že v prípade výberu auta s ohľadom na nízke prevádzkové náklady nebudú najlepšou voľbou.

Štart/Stop systém

Najzbytočnejším prvkom, ktorého prítomnosť vo vozidle však nie ste schopný ovplyvniť (jedine si auto nekúpiť), je otravný systém Štart/Stop. Do výbav vozidiel prišiel kvôli nutnosti automobiliek znižovať emisie, no jeho prínos priamo pre vodiča je v zásade nulový. Mnohí výrobcovia hovoria, že jeho funkcia je jemne znižovať spotrebu auta (najmä pri státí v zápche a na červenej), avšak ide o tak nepatrnú úsporu, že to pre potencionálne problémy nestojí. 

Jeho najväčšou nevýhodou sú nároky na batériu (často je potrebná drahší typ/variant) a taktiež jeho "schopnosť" ničiť ju. Môže za to časté opakované štartovanie a variabilné dobíj...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Máte voľných 10, 100 alebo tisíc eur? Pri tisícke by vaša rezerva mala byť aspoň šesťtisíc eur, tvrdí expertka 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 03 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 04 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 05 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 14:37