StoryEditor

Šefčovič kritizuje Čaputovej tím. Hovorí o porušení moratória

29.03.2019, 16:24
Autor:
redred
Šefčovič hovorí o Čaputovej reklamných baneroch, ktoré sa objavovali na internete počas štvrtka.

Kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič kritizoval svoju protikandidátku Zuzanu Čaputovú, že podľa jeho slov porušila volebné moratórium.

Šefčovič hovorí o Čaputovej reklamných baneroch, ktoré sa objavovali na internete aj počas štvrtka, kedy už prebiehalo moratórium. 

Počas moratória vyskakovala platená reklama

Takéto banery sa vo štvrtok objavili aj na stránkach portálu HNonline.sk"Išlo o programatickú reklamu, ktorá išla z googlu. Vydavateľstvo Mafra Slovakia a Hospodárske noviny sa od tejto reklamy dištancujú," hovorí výkonný riaditeľ Mafra Slovakia Vladimír Mužík. 

"Ešte včera počas celého dňa platil minimálne pán Styk, registrovaný podporovateľ pani Čaputovej, z jeho transparentného účtu tisíce eur. Preto mnohým včera počas moratória vyskakovala platená inzercia pani Čaputovej," tvrdí Šefčovič vo videu na sociálnej sieti.

Šefčovič: Nikto sa neospravedlnil

Šefčovič hovorí, že nikto z Čaputovej tímu ani samotná kandidátka sa doteraz neospravedlnili. "Ale to ma už ani neprekvapuje. Pani Čaputová sa zrejme neospravedlní nikdy a za nič, čo spravila," dodal.

Hovorca Zuzany Čaputovej Martin Burgr pre HN povedal, že k uvedeným skutočnostiam sa počas moratória vyjadrovať nebudú.

Michal Styk, ktorého Šefčovič vo svojom videu spomína, reagoval na jeho slová na sociálnej sieti. "V prvom rade nebol porušený žiadny zákon. Platená inzercia bola zastavená v stredu pred polnocou tak, ako určuje zákon. To, že platby prichádzajú deň po stopnutí platených reklám, je predsa logické. Tak ako z môjho transparentného účtu odišla platba, takisto odišli včera platby aj z účtu Mladí Sociálni demokrati - teda od tretej strany, ktorá podporuje Vás," uviedol Styk, ktorý doplnil, že Čaputová poukázala na fakt, že sa v jej mene šíri falošná reklama.  

Volebné moratórium začalo plynúť vo štvrtok ráno o 7:00. Až do volebného dňa a počas neho je zakázané viesť kampaň aj informovať o kandidátoch v ich prospech či neprospech.

01 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 02 - Modified: 2024-04-02 09:25:46 - Feat.: - Title: Apple sa chváli vnútornou pamäťou iPhonov. Tie však majú čo doháňať 03 - Modified: 2024-03-08 11:25:21 - Feat.: - Title: Nitra cenzúru neplánuje. Reklama, proti ktorej sa obyvatelia búrili, bola zaplatená do februára, vysvetľuje hovorca 04 - Modified: 2024-03-07 16:16:31 - Feat.: - Title: Nitranov nahnevala LGBTI+ reklama. Odmietame šírenie obsahu takýmto agresívnym spôsobom, poslali mail poslancom 05 - Modified: 2024-02-16 08:33:08 - Feat.: - Title: Sila informácií či reklamy? Firmy využívajú feministické posolstvá na propagáciu zdravotníckych testov
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
30. apríl 2024 22:04