StoryEditor

Ako poslanec Lintner zmenil názor

27.06.2005, 00:00

Pred vyše pol rokom ste podporili, aby zo zákona o DPH zmizla povinnosť zaručeného e-podpisu. Skupina ľudí, ktorí pripravovali zákon o e-podpise, sa na vás obrátila až potom?
- Až potom...
Teraz navrhujete novelu, ktorá by povinný e-podpis opäť zaviedla. Bol v tej skupine napríklad niekto z firiem Ditec alebo D. Trust Certifikačná Autorita?
- Nie, nie, nie, nie, nie.
Ani váš brat, ktorý je predsedom Predstavenstva D. Trustu?
- Nie... To, že brat bol zainteresovaný do zákona o e-podpise, je jasné, priznávam. A otázka, že by to malo súčinnosť, je tiež jasná. No jediná argumentácia, čo som proti navrhovanej novele počul, je, že by jej zavedenie prinieslo náklady pre veľké spoločnosti.
Všeobecne sa vie o lobingu týchto softvérových spoločností...
- Ale ja si dávam pozor na to, že by som presadzoval niečo, na čom by mal alebo nemal niekto profitovať.
Takže nebudú na tom profitovať tieto firmy?
- Ja si uvedomujem, že to prináša istý stupeň nákladov na zmenu. Ale na druhej strane sa prispôsobujeme európskej legislatíve a viem, že faktúry, ktoré dostávajú občania, nemajú právnu relevanciu, keby ich potrebovali reklamovať. Diskutoval som o tom následne napríklad aj s poslancom Ľubomírom Vážnym, ktorý sa zaoberá touto problematikou. Takže som na tom nevidel nič, čo by napĺňalo to, čo cítim vo vašej otázke.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 01:28