StoryEditor

0909 -- číslo pre nového operátora?

04.08.2006, 00:00
Ak budete o pár mesiacov volať do siete nového operátora Telefónica O2, je možné, že vytočíte predvoľbu 0909. Hoci ešte predvoľby operátorovi Telekomunikačný úrad nepridelil, práve toto ľahko zapamätateľné číslo je stále voľné. Vylúčené nie sú ani kombinácie od 0940 do 0959. Podľa informácií HN bude operátor svoje služby ponúkať pod hlavičkou O2, ktorú bežne používa aj na ostatných európskych trhoch.
"Konanie o pridelení frekvencií sa ešte len začína, zatiaľ nevieme konkretizovať, ktoré predvoľby Telefónica získa," povedal hovorca Telekomunikačného úradu Roman Vavro. Úrad má novému operátorovi do štyroch týždňov oznámiť, kedy má cez štátnu pokladnicu zaplatiť 150 miliónov korún za licenciu. V rovnakom čase Telefónica získa právo vstúpiť na trh. Keďže však operátor na Slovensku nemá sieť, bude na čas závislý od prenájmu vysielačov od konkurencie. Či sa novému hráčovi podarí zachytiť lukratívne predvianočné obdobie tak bude závisieť od rokovaní s Orangeom aj T-Mobilom. "Samozrejme, že by sme radi...," povedal hovorca českej Telefóniky O2, Martin Žabka
Spoločnosť zatiaľ veľa o svojich plánoch neprezrádza. Avizovala však, že bude predávať predplatené karty aj klasické paušály.

Počet zákazníkov (mil.) Telefónica T-Mobile Orange
Svet 191 88 70
Slovensko 0 2 2,5
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 22:50