StoryEditor

Hokej-MS: V kanadskej nominácii 15 víťazov Svetového pohára

12.04.2005, 15:00
Autor:
TASRTASR
Generálny manažér kanadskej hokejovej reprezentácie Steve Tambellini oznámil v utorok 22-člennú nomináciu pre blížiace sa majstrovstvá sveta v Rakúsku. Výber dvojnásobných obhajcov zlata z Helsínk a Prahy tvoria výlučne hráči zo zámorských klubov NHL, počas jej výluky pritom až polovica neúčinkovala v žiadnej inej súťaži.

Pod vedením trénera Marca Habscheida sa predstaví päť majstrov sveta z Prahy a až 15 víťazov vlaňajšieho Svetového pohára. Zámer kouča javorových listov pred šampionátom je jasný: "Chceme hrať tradičný kanadský hokej, dôsledne brániť a forčekovať protihráčov a produkovať rýchlu hru. Je skvelé, že všetci títo hráči sa rozhodli hrať za národný tím." Z menoslovu hviezd v nominácii chýba hlavne poltucet Mario Lemieux, Joe Sakic a Jarome Iginla, Scott Niedermayer, Rob Blake a Chris Pronger.
Keďže každé mužstvo môže mať až 23 hráčov, čaká sa na Tambelliniho rozhodnutie, kto sa stane posledným prírastkom tímu. Generálny manažér svoj plán zatiaľ drží v tajnosti, no v zámorí médiá špekulujú o Toddovi Bertuzzim, ktorému možno v blízkej budúcnosti vedenie NHL odpustí zvyšok trestu za zákerné napadnutie Steva Moora z Colorada.
Už v stredu sa v Calgary začne sústredenie reprezentantov, v príprave sa hráči z kolísky hokeja stretnú najskôr dvakrát s rivalmi z USA v Halifaxe a v Quebec City (20. a 22. apríla), potom nastúpia v Rige proti Lotyšom (25. apríla) a blok zavŕšia na víťaznom ľade v Prahe v dueli s Čechmi (28. apríla).
V základnej B-skupine v Innsbrucku budú účinkovať Kanaďania spoločne s USA, Slovinskom a Lotyšskom.

Brankári: Martin Brodeur (New Jersey), Roberto Luongo (Florida), Marty Turco (Dallas/Djurgaarden, Švéd.)
obrancovia: Dan Boyle (Tampa Bay/Djurgaarden, Švéd.), Scott Hannan (San Jose), Ed Jovanovski (Vancouver), Chris Phillips (Ottawa/Brynäs Gävle, Švéd.), Wade Redden (Ottawa), Robyn Regehr (Calgary), Sheldon Souray (Montreal/Färjestad, Švéd.)
útočníci: Shane Doan (Phoenix), Kris Draper (Detroit/Motor City, UHL), Mike Fisher (Ottawa/Zug, Švajč.), Simon Gagne (Philadelphia), Dany Heatley (Atlanta/Kazaň, Rus.), Kirk Maltby (Detroit), Patrick Marleau (San Jose), Brendan Morrison (Vancouver/Linköping, Švéd.), Brenden Morrow (Dallas/Oklahoma City, CHL), Rick Nash (Columbus/Davos, Švajč.), Ryan Smyth (Edmonton), Joe Thornton (Boston/Davos, Švajč.)
Pozn.: za menom je uvedený pôvodný klub z NHL a za lomítkom pôsobisko počas výluky NHL

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 18:02