StoryEditor

NBS zatiaľ nezasiahne proti korune

22.11.2006, 14:30
Autor:
TASRTASR
NBS momentálne nezamýšľa zasiahnuť proti výraznému posilňovaniu slovenskej koruny, ktoré sa odohráva v ostatných týždňoch. "My zatiaľ rešpektujeme, ako sa to vyvíja trhovo," uviedol guvernér NBS Ivan Šramko.

Národná banka Slovenska (NBS) momentálne nezamýšľa zasiahnuť proti výraznému posilňovaniu slovenskej koruny, ktoré sa odohráva v ostatných týždňoch. "My zatiaľ rešpektujeme, ako sa to vyvíja trhovo," uviedol po dnešnom rokovaní vlády guvernér NBS Ivan Šramko.
Slovenská koruna pritom v utorok posilnila na nové historické maximum 35,500/35,540 SKK/EUR. Podľa Šramka je však časové obdobie, počas ktorého koruna posilňuje na stále nové historické maximá, zatiaľ príliš krátke na vážne závery. Export slovenských firiem, domnieva sa guvernér, v súčasnosti silnou korunou netrpí. "Aspoň štatistika z hľadiska vývozu je mimoriadne dobrá. Určite sme pripravení a vývoj analyzujeme," spresnil. Prípadnú zmenu kľúčových úrokových sadzieb zo strany NBS zatiaľ Šramko nekomentuje. "Na budúci týždeň je Banková rada o situačnej správe a tam budeme vedieť povedať naše nové alebo potvrdené pôvodné stanoviská," dodal.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 01:11