StoryEditor

Stavebné sporiteľne idú do biznisu bánk

29.11.2007, 23:00

Všetky tri slovenské stavebné sporiteľne -- PSS, Wüstenrot a ČSOB, za prvé tri štvrťroky zarobili v čistom 742 miliónov korún. Popri tom uzavreli vyše 155-tisíc nových zmlúv, čím ďalej rozširujú svoju klientsku základňu. Na Slovensku má stavebné sporenie už viac ako 50 percent ľudí, napríklad v Rakúsku je to až 90 percent.
Okrem toho stavebné sporiteľne čoraz viac svoje aktivity rozširujú aj do biznisu bánk. Ich klienti budú môcť použiť úvery zo stavebného sporenia napríklad na zariadenie domácnosti. "Klienti už nebudú nútení navštevovať viacero bankových domov na to, aby dofinancovali zariadenie bytu," povedal hovorca Prvej stavebnej sporiteľne Miloš Blanárik.
Od januára dokonca budú mať možnosť získať úver bez toho, aby si predtým v niektorej sporiteľni sporili.
Od začiatku budúceho roka bude platiť novela zákona o stavebnom sporení, ktorá by tento trh mohla ešte viac podporiť. Zákon rozširuje možnosti použitia peňazí zo stavebného sporenia, zväčšuje okruh osôb, ktoré budú mať nárok na dvojtisícovú štátnu prémiu, a otvára možnosti zúčastniť sa na stavebnom sporení aj pre cudzincov z Európskej únie.

01 - Modified: 2003-06-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bratislava získala úver
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 06:56